Масивни камъни блокират незаконното паркиране на зелени площи. Така общината

...
Масивни камъни блокират незаконното паркиране на зелени площи. Така общината
Коментари Харесай

Камъни вместо огради пазят зелените площи от неправилно паркиране! Ще има ли нов паркинг около Борисовата градина и откъде идва финансирането?

Масивни камъни блокират противозаконното паркиране на зелени площи. Така общината счита да реши казуса с нарушителите в региона на Борисовата градина. Планира се и построяването на нов паркинг, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Прилича на кадър от анимационното филмче за семейство Флинстоун. А в действителност е улица в столичния квартал „ Изток ”. За да спрат противозаконното паркиране в региона на Борисовата градина от общината сложиха стотици камъни на столичната улица „ Незабравка ”.

Проектът стартира пред месец и обгръща територия от 1 километър. А цената му е към 10 000 лв..

„ Решихме да използваме камъни, защото това е натурален материал. За момента сме решили това да бъде единствено към лесопарковите територии. Световна процедура е потреблението на този тип материал за ограничение на автомобилното паркиране. Камъните са много огромни. Използва се тежкотоварен превоз с организация на придвижването ”, съобщи арх. Димитър Данчев, шеф на дирекция „ Зелена система ”.

А мнението на живеещите в региона по отношение на каменната обсада на входа на парка е контрастно.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР