Масираните въздушни удари и артилерийски обстрел в Южна Сирия застрашават

...
Масираните въздушни удари и артилерийски обстрел в Южна Сирия застрашават
Коментари Харесай

ООН: Животът на 750 000 души в Южна Сирия е под опасност

Масираните въздушни удари и артилерийски обстрел в Южна Сирия заплашват живота на 750 000 души, съобщи през днешния ден висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от Ройтерс и ТАСС.

По думите му над 320 000 индивида са избягали от домовете си вследствие на офанзивите на сирийските държавни сили и техния съдружник Русия и са принудени да лагеруват на открити пространства или в спонтанни подслони, предава Българска телеграфна агенция.

" Сериозно съм смутен за гражданското население, попаднало под пресечен огън в Югозападна Сирия, в това число въздушни удари и артилерийски обстрел ", отбеляза Гранди.

" В заплаха са 750 000 индивида. Над 320 000 души в този момент са разселени, а множеството от тях живеят в тежки, несигурни условия, в това число 60 000 индивида, които се намират на пропускателния пункт " Насиб-Джабер " на границата с Йордания ", съобщи той.

" Призовавам всички страни да удвоят напъните за преустановяване на бойните дейности, да разрешат на филантропичните организации да доставят помощ за избавяне на животи, заслон и да изтеглят ранените ", сподели Гранди.

Той прикани за политическо решение и благодари на Йордания за " великодушието да даде отбрана на стотици хиляди сирийски бежанци от началото на рецесията ".

По думите му Йордания би трябвало да отвори границата си за бягащите от боевете сирийци, а интернационалната общественост да даде на Йордания незабавна поддръжка за приемане на новите бежанци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР