Масирани проверки от началото на август35 акта за палене на

...
Масирани проверки от началото на август35 акта за палене на
Коментари Харесай

35 акта за палене на огън

Масирани инспекции от началото на август

35 акта за палене на огън навън и за заличаване с огън на суха растителност и растителни боклуци са формирани от началото на август при акция на полицията и пожарната. Съвместни екипи на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ревизират за съблюдаване на разпоредбите за пожарна сигурност в естествените паркове, вилни зони, места за пикници, заслони, еко пътеки, хижи, къмпинги, туристически обекти, както и аграрни производители.

До този миг са осъществени 5014 инспекции. От Министерство на вътрешните работи споделиха, че е значителен броят на нарушаванията, свързани с неосигурени противопожарни линии, които да отделят площи с житни култури от автомобилни пътища от републиканската и общинската пътна мрежа. Част от формираните актове са за палене на стърнища, както и за осъществяване на огневи работи тук-там, необорудвани с нужните средства за в началото гасене.

Наложени са наказания и на туристи за палене на огън навън.

Според статистиката за последните две седмици са зародили 43 пожара в горското стопанство и 176 пожара в селското стопанство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР