Масираната хакерска атака от Русия срещу българските институции не е

...
Масираната хакерска атака от Русия срещу българските институции не е
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Руските хакери ударили сайтовете на разузнаването и ВКС. Атаката не е била само от Магнитогорск


Масираната хакерска офанзива от Русия против българските институции не е била единствено против уеб страниците на президентството, Национална агенция за приходите, държавни институции, както и уеб страниците на медии, телекомуникационни компании, летища и банки. Ударени са били и уеб страниците на Държавна Агенция „ Разузнаване “, Върховния касационен съд и Народното събрание. Атаката е била против 15 институции, само че се оказала несполучлива, настояват осведомени пред Breaking.bg.

Вчерашният удар бе осъществен от съветската хакерска група „ We are killnet “. Тя уточни като причина поддръжката, която България оказва на Украйна във военния спор с Русия.

Атаката бе от вида DDoS – разпределителна офанзива за отвод от услугата. При нея от инфектирани устройства се вършат милиони поръчки в секунда към даден уебсайт. Той не може да ги извърши и едвам малко на брой съумяват да влязат. Системата за киберсигурност е реагирала, отбрани са сработили и усложненията за достъп до атакуваните уеб сайтове са били мнимални. Не е атакувана и няма компрометирана информация и данни, настояват от институциите. Главният прокурор Иван Гешев разгласи през вчерашния ден, че офанзивата идва от съветския град Магнитогорск.

Установен е към този момент съответен причинител на хакерската офанзива от през вчерашния ден. Това разгласи пред Българска национална телевизия шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Той не посочи името на уличения, на акцентира, че проверяващите знаят цялостните данни за самоличността, адреса и местонахождението му.

Според осведомени българските правоприлагащи институции са засекли над 100 акаунта на хакерите, през които е атакувана България. И то освен от Магнитогорск и освен от Русия. Българските управляващи ще подадат молби за правна помощ до разнообразни страни за установяването на самоличността на хакерите, блъснали през вчерашния ден страната.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР