Масирана и невиждана към момента руска хакерска атака е ударили

...
Масирана и невиждана към момента руска хакерска атака е ударили
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Масирана руска хакерска атака удари милиони профили в социалните мрежи в Източна Европа


Масирана и невиждана все още съветска хакерска офанзива е блъснали милиони профили на консуматори на обществените мрежи в цяла Източна Европа. Това оповестиха пред Breaking.bg, източници от спецслужбите.

Хакерите първо оглеждат профилите, след което ги пробиват. Ако да вземем за пример акаунта е на книгопродавец от негово име се разгласяват известия, че провежда търг на книги с благотворителна цел със съответната банкова сметка за събиране на средства. Сметките са в африкански или съветски банки.

Следва продупчване на менисджъра на потребителя и изпращане от негово име на хиляди известия на неговите другари със същите претенции за минимални суми за щедрост. Мъжките профили са атакувани от подправени такива на красиви девойки предлагащи еротика, фотоси и клипове и приканващи потребителя към изпращане на същото. Всеки изкушил се да го направи е подложен на изнудване със заканите, че фотосите и клиповете му ще бъдат пуснати обществено, в случай че не заплати избрана сума. Пробиват се и телефони и електронни адреси и посредством тях се изпращат СМС-и и известия със същото наличие.

Експертите са безапелационни, че досега в никакъв случай не е имало такава мощна и координирана хакерска офанзива от страна на Русия в Източна Европа. Тя има две цели плячкосване на парите на нищо неподозиращи хора и проруска агитация в интерес на войната в Украйна.

Всичко това се случва на фона на задействаните на хиляди прокремълски тролове, които облъчват публичното мнение и вършат агитация в интерес на Кремъл.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР