Масирана акция по връчване на стотици хиляди глоби за превишена

...
Масирана акция по връчване на стотици хиляди глоби за превишена
Коментари Харесай

Камерите в София са заснели 210 000 шофьори с превишена скорост

Масирана акция по връчване на стотици хиляди санкции за превишена скорост, засилен надзор през нощта и безкомпромисност към корумпираните пътни служители на реда – това са единствено част от ограниченията за надзор и цели на новия шеф на столичния КАТ, разкри комисар Николай Крушарски по bTV.
 
Преди месец на Околовръстният път в София при ограничаването е 90 км/час водач е сниман да кара с фрапиращите 213 км/час. Предвидената санкция в 2500 лева Същият бул., само че в различен ден - през февруари, автомобил " прелита " с 204 км/час. Санкцията би трябвало да е 1150 лева
 
Заснетите водачи с превишена скорост през предходната година единствено в София са над 210 000. Наказаните на процедура са едвам 130 000. Затова приоритет номер едно на новия шеф на столичния КАТ е връчването на стотици хиляди невръчени санкции.
 
" Активно работим по изпращането на електронните фишове на домашния адрес на съответните извършители... с цел да могат да бъдат връчени. Електронен фиш може да се връчи в период от четири години и половина. Това е наша задача и това е за предварителна защита ", споделя комисар Николай Крушарски, шеф на " Пътна полиция " – Столична дирекция на вътрешните работи.
 
Вече е стартирала и процедура по закупуването на нови 40 камери, с които ще се следи за нарушавания по целия Околовръстен път.
 
" Тези камери би трябвало да бъдат свързани в една обща система, която да работи автоматизирано. Да засичат водачи, които се движат с превишена скорост. Водачи, които минават на червен сигнал на светофарните уредби, погрешно престрояване, неправилна маневра - общо взето всички нарушавания по Закона за придвижването по пътищата ", добавя комисар Крушарски.
 
Заради занижен надзор по мрачно през последните месеци в София, екипите на терен, които към този момент стопират за инспекции през нощта, са с една трета повече. " Излизат от 10 до 12-13 екипа за надзор през късните часове на денонощието. За предходни интервали това са били сред 6-8 до 9 екипа ", прецизира той.
 
Униформените към този момент нямат норматив, т.е. избран брой водачи, които би трябвало да санкционират за пътни нарушавания, до момента в който са на промяна. Имат право обаче да стопират за рутинна инспекция.
 
" С цел да бъде реализиран резултат на превантивна активност сега пътните служители на реда освен могат да стопират водачи, само че правят така наречен линеен надзор. Служебните коли, движейки се в трафика, ревизират МПС по регистрационна табела ", споделя още комисар Крушарски.
 
В столичния КАТ пътните служители на реда са общо към 300, а всеки десети от тях е с наказване поради случая " Семерджиев ". 30 униформени са порицани, защото, съгласно проверяващите, са спирали Георги Семерджиев преди нещастието на бул. " Черни връх " и са си " затваряли очите " за нарушаванията, осъществени от него.
 
" Наказанията не са от леките, в противен случай, наказванията са от тежките. Ще бъдем оптимално безкомпромисни, с цел да спрем и да предотвратим в точния момент тази зараждаща се наклонност ", изясни още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР