Масиран обстрел са предприели украинските военни на жилищни райони в

...
Масиран обстрел са предприели украинските военни на жилищни райони в
Коментари Харесай

Украйна пред военно положение, постави под масиран обстрел Донецк

Масиран обстрел са подхванали украинските военни на жилищни региони в самопровъзгласилата се " Донецка национална република (ДНР), настояват съветските медии.
Обстрелът е почнал нощес и се правил с разнообразни типове оръжия, в това число и с тежка артилерия.
Още през 2014 година украинските управляващи започнаха военна интервенция против ДНР и другата самопровъзгласила се " Луганска национална република " (ЛНР).
Руската трактовка на събитията е, че ЛНР и ДНР са оповестили самостоятелност след " държавния прелом " в Украйна, както руснаците дефинират свалянето от власт на някогашния украински президент Виктор Янукович.
По последни данни на Организация на обединените нации, повече от 10 000 души са станали жертва на спора.
Въпросът за разрешаването на ситуацията в Донбас не реализира прогрес, макар Минските съглашения от 2015 година, реализирани с посредничеството на Франция и Германия.
Въпреки оповестеното помирение, престрелките сред украинските сили и жителите от региона не стопират.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден по искане на Русия след зародилото напрежение сред страната и Украйна.
Върховната Рада в Украйна пък най-вероятно ще одобри предлагането за въвеждане на военно състояние в страната за 60 дни. Предложението пристигна от президента Петро Порошенко след случая в Керченския пролив сред украински кораби и съветската брегова защита.
Ако Законът за военно състояние бъде признат, това ще разреши въвеждането на комендантски час, запрещение на работата на медии, осъществяване на събрания, манифестации, демонстрации и други всеобщи мероприятия, позволява се въвеждането на трудова тегоба и наложително интерниране на жители от други страни, прецизира организация ТАСС,
Инцидентът в Керченския пролив, вследствие на който Русия откри пукотевица против три украински кораба, беше " провокация ", проведена от Киев. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин, представен от съветските медии.
По-рано от военноморските сили на Украйна обявиха, че спорът покрай Крим е почнал, когато нейни кораби са се доближили до град Мариупол, при което съветски плавателни съдове са разкрили огън. Украинските управляващи отхвърлиха нейни кораби да са сторили нещо неправилно, като упрекнаха Русия във военна експанзия.
От своя страна Москва твърди, че три украински бойни кораба са навлезли нелегално в съветски териториални води и са направили рискови маневри.
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова дефинира дейностите на украинците като " бандитски ".
Украинският министър на външните работи Павло Климкин прикани Запада да образува коалиция, която да устои на актовете на експанзия на Русия.
Руският ефирен публицист Дмитрий Кисельов съобщи в предаване по телевизия " Россия ", че украинският президент Петро Порошенко, насърчаван от кръгове на въздействие в Съединени американски щати, се стреми към конфликт с Русия в Черно море. Според журналиста задачата е да се осуети идната среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати - Владимир Путин и Доналд Тръмп, на форума на Г-20 в Аржентина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР