Масимилиано Алегри коментира успеха с 1:0 на водения от него Ювентус в

...
Масимилиано Алегри коментира успеха с 1:0 на водения от него Ювентус в
Коментари Харесай

Алегри: Стига сте гледали съдиите

Масимилиано Алегри разяснява триумфа с 1:0 на водения от него Ювентус в гостуването на “Джузепе Меаца ” срещу Интер от 2. “Бианконерите ” взеха трите точки с помощта на гол на Филип Костич, който разбуни духовете, тъй като при головото състояние породиха спекулации за игра с ръка на Адриен Рабио.

Това вбеси треньорът на Интер - Симоне Индзаги, до момента в който неговият противник Алегри показа, че не е редно да се обръща прекомерно доста внимание на такива детайли от играта и за сметка на това се опита да подчертава върху спортно-техническите детайли от мача.

„ Решенията на съдиите би трябвало да се одобряват. Ние сме джентълмени и не приказваме за тези неща. Говорете за футбол, а не за съдии. За нас беше доста значимо да спечелим. Винаги е мъчно да изненадаме Интер на техен терен. Успяхме да спечелим един физически конфликт, наложихме добър напън и се пропукахме на доста малко пъти откъм гърба. Също по този начин пропиляхме три или четири в действителност преференциални благоприятни условия за гол. Трябва да подобрим завършващия си удар. Все отново мисля, че момчетата се вършиха добре. ”

Всичко това съгласно наставника на тима е част от цялостното израстване на тима, като похвали някои от главните играчи.

„ Целият тим се усъвършенства като цяло. Защитавахме се добре и не им позволихме да ни излъжат. Фагиоли показва добра игра и в първокласен, и в количествен проект. Локатели пък е доста добър в ролята си да затваря. Мисля, че Душан Влахович направи най-хубавото си показване, откогато е в Ювентус. Матиас Соуле е роден през 2003 година, показа се добре. Ювентус дава игрово време на идващото потомство играчи и това е триумф за клуба.

С триумфа “бианконерите ” се приближиха на 7 точки от четвъртото място и са покрай фамозно достижение, в случай че в края на сезона съумеят да завоюват квота за присъединяване в Шампионската лига откакто бяха осъдени с отнемането на 15 пункта от актива им в Серия “А ”.

„ Този тим има сърце и увереност. Винаги споделям, че който не е бил в тази обстановка, не може да разбере какво е. Отборът се оказа с 15 отнети точки, което не е елементарно, само че стигнахме до 1/4-финалите в Лига Европа и 1/2-финалите в Купата на Италия. Запазихме пристрастеността към това, което вършим. Сега би трябвало да се обединим с нашите почитатели и да стартираме натиска си в края на сезона. “

Междувременно клубът от Торино внесе тъжба против наказването, която следва да бъде прегледана на 19 април. Към момента, в случай че момчетата на Алегри разполагаха с отнетите точки, щяха да заемат второто място с 56 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР