Мащабното събитие Star Wars Celebration, което се случи преди броени

...
Мащабното събитие Star Wars Celebration, което се случи преди броени
Коментари Харесай

Междузвездни войни - всичко, което трябва да знаем за новите филми и сериали

Мащабното събитие Star Wars Celebration, което се случи преди броени дни, развълнува безбройните почитатели на " Междузвездни войни " с невероятни новини към франчайза.

А те, новините, или ще зарадват феновете на онази далечна, далечна вселена... или ще ги накарат да се отчаят от голямото количество нови вселени и истории. От която и страна на Силата да сме, ето в резюме всичко, което би трябвало да знаем.

Три нови филми от поредицата " Междузвездни войни " и завръщането на Дейзи Ридли

Lucasfilm оповестиха, че се създават три кино лентата от " Междузвездни войни ". Това ще бъде първото завръщане на франчайза на огромния екран след  " Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър " от 2019 година Стана ясно, че цялата галактика на " Междузвездни войни " ще се разшири с две изцяло нови времеви столетия.
 Юън Макгрегър и завръщането му като Оби-Уан Кеноби от “Междузвездни войни ” в нов сериал на Disney+
Как наподобява в този момент Юън Макгрегър като Оби-Уан

Строг и секси

Първата ще се споделя New Jedi Order и е обвързвана с потвърждението, че ще забележим още веднъж Дейзи Ридли в ролята на Рей. Disney и Lucasfilm оповестиха, че основната актриса в последната трилогия на " Междузвездни войни " ще взе участие в продължение на " Епизод IX - Възходът на Скайуокър ".
 Снимка 458334

Действието ще се развива към 15 години след края на последния филм и ще споделя за опитите на Рей да построи отначало ордена на джедаите. Режисьор на този филм ще бъде канадският публицист и режисьор Шармин Обаид-Чиной, известна повече със своите документални филми на политическа тематика. Има два Оскар и седем награди Еми. Чиной е режисьор и на сериала " Мис Марвел ", който е разполагаем в стрийминг платформата на Disney+.

Все още не е ясно кои артисти ще партнират на Дейзи Ридли във кино лентата, нито какво ще бъде формалното му име. Ясно е обаче, че премиерата му е планувана за 2025 година

Вторият разгласен филм ще споделя за появяването на Силата и за първия джедай, научил се да я употребява.  The Down of the Jedi ще преглежда най-ранната ера в историята на " Междузвездни войни " - 25 хиляди години преди събитията от всички филми и сериали до момента.
 Снимка 572749

Този времеви интервал към момента не е обсъждан като се изключи една къса серия от комикси, която споделя за няколко именити героя, основали предходник на познатите ни джедаи. Не е ясно дали филмът ще има някаква връзка с комиксите, само че се знае, че на режисьорския стол сяда Джеймс Манголд, който стои зад филми като " Върколакът ", " Логан " и идния филм за Индиана Джоунс. 

Как да гледаме всички филми от " Междузвездни войни " вкъщи

Силата несъмнено ще бъде с нас

Третият филм, който оповестиха на огромното събитие Star Wars Celebration, е от ерата на " Новата република " и ще се развива паралелно със сериалите The Mandalorian и The Book of Boba Fett. Негов режисьор ще бъде Дейв Филони, който стои и зад двата сериала. Филмът ще даде свършек на взаимосвързаните истории, разказани в The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka и други сериали на Disney+ ".

" Завръщането на джедаите " в кината

Стана ясно, че " Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите " се завръща по кината в Съединени американски щати, Обединеното кралство и други елементи на света на 28 април. Повторното прожектиране в кината ще даде опция на почитателите на " Междузвездни войни " да отпразнуват кино лентата преди неговата 40-та годишнина на 25 май.

" Завръщането на джедаите " няма да е първият път, когато Дисни пуска остарял филм от " Междузвездни войни " в кината. Миналата година видяхме късото завръщане на " Rogue One: История от Междузвездни войни " малко преди дебюта на сериала Andor на Disney+. През 2020 година също беше допустимо да видим  " Империята отвръща на удара " в кината по време на блокировките поради Covid-19.

Новия сериал The Acolyte

През 2024 година ще излезе сериалът The Acolyte. Събитията в него ще са към 100 години преди събитията в " Епизод I - Невидима опасност ". В сериала действието ще се развива в Късната република, покрай началото на предисториите по време на интервал, наименуван Златната епоха на джедаите.

" Много вълнуваща част от времевата линия на " Междузвездни войни ". Това е моментът, когато към момента са малко. Те са новобранците. Наистина се вълнувам за вас, защото ще видите изцяло нови неща ", споделя режисьорът Лесли Хедланд. Актьорският състав включва Джоди Търнър-Смит, Мани Хасинто, Дафне Кийн, Ребека Хендерсън и Кери-Ан Мос.

Ще има ли още от Оби-Уан Кеноби

Звездата от предисторията на трилогията " Междузвездни войни " Юън Макгрегър явно няма самообладание да направи още един сезон от поредицата Obi-Wan Kenobi на Disney+.

Президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди изясни в изявление за Variety, че без значение колко актьорът и почитателите желаят още един сезон, студиото към момента не обмисля сходен вид, напомнят от Euro News.
 Снимка 566319

" За в този момент нямаме желание за втори сезон, само че в никакъв случай не споделям в никакъв случай, тъй като постоянно има опция. Този сериал беше толкоз добре признато и режисьорът Дебора Чоу свърши толкоз грандиозна работа. "
 Танди Нютън,
Защо Танди Нютон отхвърля да играе супергерои

И какво мисли за Marvel и DC

Добри вести за Star Wars: Tales of the Jedi и Andor

Дейв Филони удостовери, че анимационният сериал Star Wars: Tales of the Jedi oфициално ще се завърне за втори сезон. Защото толкова доста му е харесало да работи по първи сезон, че желае да продължи. Въпреки че не бяха оповестени спомагателни детайлности за новия сезон, допустимо е - в случай че не и евентуално - Филони да продължи основаните на героите истории, които бяха във фокуса на поредицата до момента - Асока Тано и Граф Дуку. 

Що се отнася до Andor, в който действието в първи сезон се развива пет години преди събитията от " Rogue One: История от Междузвездни войни " и проследява началната фаза на протеста против Галактическата империя, чакаме и втори сезон в Disney+. Създателят на сериала Тони Гилрой удостовери, че екипът възнамерява да го приготви за премиерна дата през август 2024 година


Места от " Междузвездни войни ", които в действителност същестуват

Там, където ще усетим Силата

" Започнахме да снимаме през ноември ", споделя Гилрой. " Ние сме на половината път. Спазваме точния график и ще приключим през август, по тази причина прекарайте още една година на пост, тъй като се готвим да пуснем сериала през 2024 година "

И още, и още, и още...



Lucasfilm разгласи, че през август 2023 година ще дебютира и сериалът Ahsoka с присъединяване на Росарио Доусън и Мери Елизабет Уинстед.

Сериалът за Ландо Калрисиан явно към момента е в развой на работа, като Доналд Глоувър въпреки всичко ще взе участие, с цел да повтори ролята, която изигра в " Соло: История от Междузвездни войни ".

И като че ли това не беше задоволително, ами беше представен и първи тийзър с Джуд Лоу в ролята на джедай в Star Wars: Skeleton Crew - сериал в жанр Спилбърг, фокусиран върху по-млад актьорски състав.

Режисьорите на сериала са Даниел Куан и Даниел Шайнерт ( " Всичко, на всички места, по-всяко време " ), Джон Уотс ( " Спайдър-Мен: Няма път към дома " ), Дейвид Лоури ( " Зеленият рицар " ), Брайс Далас Хауърд (The Mandalorian) и Лий Исак Чунг ( " Минарети " ).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР