Мащабното нахлуване на Русия в Украйна отвори нова глава в

...
Мащабното нахлуване на Русия в Украйна отвори нова глава в
Коментари Харесай

Светът е изправен пред космическа война: Китай се стреми да изпревари САЩ–The Economist

Мащабното навлизане на Русия в Украйна отвори нова глава в галактическата война. А най-големият боязън на Съединените щати в този момент е Китай, който се стреми да доближи, в случай че не и да надмине, шампионата на Америка в Космоса, написа The Economist.

Както сподели заместник-председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати адмирал Кристофър Грейди, Космосът в този момент се е трансформирал в „ най-важната област на бойните интервенции “.

„ Космосът не е единствено място за спокойно проучване, само че и сцена на бъдещи военни интервенции. Контролът върху Космоса стана толкоз значим, колкото господството на сушата, морето и въздуха. Космическата технология прави въоръжените сили във всички други области по-мощни.

Изгубете превъзходство в космоса и рискувате да загубите войните на Земята “, се споделя в обявата.

Посочва се, че при всеки предстоящ евентуален спор сред Съединените щати и Китай спътниците ще бъдат значими за търсене и заличаване на цели на огромни дистанции. И през днешния ден доста от дейностите на избрани страни в космоса остават...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР