Мащабно учение, симулиращо авиокатастрофа в сградата на емблематичния хотел Добруджа“

...
Мащабно учение, симулиращо авиокатастрофа в сградата на емблематичния хотел Добруджа“
Коментари Харесай

Симулираха на учение удар на самолет в хотел в Албена

Мащабно обучение, симулиращо авиокатастрофа в постройката на емблематичния хотел „ Добруджа “ организираха от 21 ч на 16 май в курорта Албена отрасловите министерства на вътрешните работи, на превоза и известията, на защитата и опазването на здравето, Българският червен кръст и неправителствени организации. Точно в 21 часа бе подаден първият сигнал за настъпилото произшествие, като до няколко минути на терен се явиха чиновниците на основна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ /ГДПБЗН/.

Поетапно в интервенцията по преодоляване на зародилия пожар, извеждане на гостите и обезпечаване на първа долекарска помощ се включиха екипи на РДПБЗН – Добрич, Областната дирекция на МВР-Добрич, Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “, Българските военноморски сили, Центровете за незабавна здравна помощ, Български червен кръст.

Участие в тренировката взеха също представители на доброволното формирование в Балчик и „ Албена “ АД. Разгърнати бяха общо 4 оперативни сектора – за гасене на пожара в хотела и самолета, за водоснабдяване, създаване на полеви център за избавяне, краткотраен пункт за дихателна отбрана.

Операцията завърши в 23.00 часа, когато от хотела сполучливо бяха изведени всички посетители, а пожарът бе сподавен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР