Мащабно шведско проучване разкри парадокс за хората, диагностицирани с прекомерен

...
Мащабно шведско проучване разкри парадокс за хората, диагностицирани с прекомерен
Коментари Харесай

В хипохондричния парадокс шведско проучване открива по-висока смъртност при тези, които се страхуват от сериозно заболяване

Мащабно шведско изследване разкри абсурд за хората, диагностицирани с несъразмерен боязън от съществено заболяване: те са склонни да умират по-рано от хората, които не сте свръхбдителни във връзка с опасенията за здравето.

Хипохондрията, в този момент наричана болестно обезпокоително разстройство, е рядко положение със признаци, които надвишават междинните здравословни терзания. Хората с разстройството не са в положение да се отърсят от страховете си макар естествените физически прегледи и лабораторни проучвания. Някои може да сменят лекарите неведнъж. Други може да избегнат здравна помощ.

„ Много от нас са леки хипохондрици. Но има и хора на другия полюс на спектъра, които живеят в непрекъснато положение на безпокойствие, страдалчество и размисли за това, че имат съществено заболяване, ” сподели доктор Джонатан Е. Алпърт от Медицински център Монтефиоре в Ню Йорк.

Хората с разстройството страдат и „ е значимо да го приемете съществено и да го лекувате “, сподели Алпърт, който не е взел участие в само че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР