Мащабно шествие с три лъча ще се проведе днес във

...
Мащабно шествие с три лъча ще се проведе днес във
Коментари Харесай

Варна ще почете паметта на Апостола с мащабно шествие с три лъча

Мащабно шествие с три лъча ще се организира през днешния ден във Варна във връзка. Проявата се провежда по гражданска самодейност и се подкрепя от Община Варна, напомня Moreto.net.

Кулминацията ще е от 11 часа на паметника на Апостола в Морската градина.

По традиция честването на 19 февруари ще стартира с полагане на венци и цветя пред барелефа на Апостола на в градинката сред бул. „ Осми крайморски полк “ и бул. „ Левски “ от 09.00 часа . След това множеството ще се насочи към началната точка на единия от лъчите.

Той ще тръгне в 10.00 часа от ресторант „ Хоризонт “ . Ще го предвождат курсанти от Морско учебно заведение. В него ще се включат конна група, гайдари, възпитаници от учебни заведения, детски градини и читалища на регион „ Приморски “.

В същия час различен лъч ще тръгне от площад „ Независимост “ отпред с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В групата ще се включат деца от неделните учебни заведения към църковните настоятелства, гайдарска школа „ Тракия “, представители на читалището в с. Тополи, деца от учебни заведения, детски градини и читалища от регионите „ Младост “, „ Аспарухово “ и „ Вл. Варненчик “.

Третият лъч ще поеме от паметника на Левски до Археологическия музей с маршрут по бул. „ Сливница “ към Алеята на възрожденците. Той ще бъде воден от Представителния духов оркестър на Военноморски сили, а в него ще се включат възпитаници от СУХНИ „ Константин Преславски “ и НУИ „ Добри Христов “, детски градини и читалища от регион „ Одесос “.

Всичките три лъча ще се съберат до бюста на Апостола на Алеята на възрожденците в Морската градина, където в 11.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, след което ще бъдат положени венци и цветя с боен обред.

Във всички лъчове ще вземат участие ученици на учебни заведения и детски градини, учители и жители.

Организатор на честването е Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България, Варненска и Великопреславска митрополия, Общобългарския комитет „ Васил Левски “ - клон Варна, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса във Варна и Сдружението за възобновяване на българската памет „ БРАН “. Проявата е подкрепена от Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР