Мащабно проучване установи, че приемът на прекомерни количества от витамин

...
Мащабно проучване установи, че приемът на прекомерни количества от витамин
Коментари Харесай

Проучване установи връзка между прекаления прием на витамин В3 и сърдечните болести

Мащабно изследване откри, че приемът на несъразмерни количества от витамин В - ниацин, може да доведат до повишен риск от сърдечносъдови болести , оповестиха учени, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

В публикация, оповестена в профилираното издание " Нейчър медисин ", учени от медицинския център Кливланд Клиник споделят, че са открили мощно връзка сред 4PY, който е артикул, натрупващ се вследствие на прекомерно огромните количества витамин В3, и сърдечните заболявания.

Резултатите са значими, тъй като разкриват незнаен до момента извършител на сърдечни заболявания, сподели доктор Стенли Хейзън, шеф на Центъра по микробиома и човешкото здраве в Кливланд Клиник, и основен началник на проучването. Той посочи, че това може да се мери, което сочи капацитет за диагностични проби

В проучването са включени 1162 пациенти със устойчиво положение на сърцата и две контролни групи от общо 2331 пациенти. Допълнителни проучвания за резултата на 4PY върху сърцето са правени и върху мишки.

Ниацинът е неразделна част от храненето в западния свят, откакто през 40-те години на предишния век над 50 страни са въвели наложително нарастване на количествата ниацин в брашното и зърнените храни, с цел да се предотвратят болести, свързани с недохранване. От години на витамин В3 се разчита за преодоляване на високите равнища на холестерол, а хранителни добавки с витамина са известни артикули против процесите на стареене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР