Мащабно гейминг събитие готвят през следващите месеци във Варна. Black

...
Мащабно гейминг събитие готвят през следващите месеци във Варна. Black
Коментари Харесай

Варна става арена за електронни спортове, форум събира геймъри от цял свят

Мащабно гейминг събитие готвят през идващите месеци във Варна. Black Sea Game Summit ще събере най – положителните наши играчи на компютърни игри, както и техни сътрудници от чужбина. Това стана ясно при представянето на форума от кмета на града Иван Портних и ръководителят на Клъстер КреаТех България Геновева Христова. Община Варна и организацията са основатели на събитието, съобщи кореспондент на Moreto.net

Едната част от проявата включва конференция, а другата проява по електронни спортове. Втората част ще събере най – положителните български геймъри, които ще покажат образно опциите си. Към тях ще се включат и техни сътрудници от околните страни Румъния, Македония. Сърбия. Покани са отправени и към редица играчи от международната карта.

Конференцията ще постави фокус върху ролята и вероятностите на креативните браншове от сферата на гейм дивелъпмента и обвързваните браншове от образните изкуства – анимацията, потапящите технологии, както и електронните спортове за развиването на стопанската система на България.

Основната цела на събитието е да събере на едно място политикоправещи, бизнес водачи, иноватори, бизнесмени, създатели като им даде подиум за полемики, подтиква построяването на мрежи и партньорства.

Част от събитието ще бъде един от водещите стриймъри у нас Драгомир Дончев. Той има дейна публика от над половин милион консуматори в топ 10 най – известни игри. Драго е един от всичките над 3.2 милиарда геймъри в света. Играе от дете, само че стартира да се ориентира по – съществено към игрите, откакто става на 13 години.

По данни за 2021 изобретателните и креативен промишлености у нас генерират доходи от над 10 милиарда лв., а в света са 178 милиарда $. лв., което им отрежда осмо място по стопански принос в страната. Икономическият растеж в подсектора видеоигри и програмен продукт е 300%.

С сходно събитие Варна дава поръчка, че може да се подреди измежду други градове – хъбове на креатични и креативен промишлености в Европа, считат уредниците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР