Мащабният проект на Община Дупница за ремонт на стадион Бончук

...
Мащабният проект на Община Дупница за ремонт на стадион Бончук
Коментари Харесай

Община Дупница спечели голям проект за модернизация на стадион Бончук“

Мащабният план на Община Дупница за ремонт на стадион " Бончук " е утвърден от Министерство на младежта и спорта и предстои на финансиране. Това стана ясно от писмо на зам. министъра Иво Кацаров до кмета на общината инж. Методи Чимев. Стойността на плановото предложение е в размер на 1 297 768,56 лева с Данък добавена стойност. Проектът бе направен и импортиран от специалистите в Община Дупница през месец ноември предходната година по Наредба 4, която е за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти.

Дейностите, които се заложени в плановото предложение са единствено за " чашката " на състезателен комплекс " Бончук ". Предвижда се ремонт на дренажната и напоителната система, замяна на тревното покритие посредством ново зачимяване, вътрешно и външно боядисване, замяна на дограма, частична замяна на ел. апаратура, ремонт на пространства (бани, тоалетни, съблекални), фитнес зала и така нататък Покривното покритие (козирката) от ламарина е напълно компрометирано, което налага неговата замяна с по-надеждно такова. Предвижда се монтиране в допълнение на 3000 броя пластмасови седалки върху съществуващите бетонови тераси, както и армирана бетонова настилка в бранша за посетители. С цел отговаряне на условията пътят на придвижване на съдиите да не се пресича с този на футболистите, се постанова затваряне на 2 броя порти и отваряне на две такива към метода на стадиона. На втория етаж на постройката съществува зала за конференции, която ще се раздели на две по-малки такива с нови функционалности - зала за конференции и стая на делегата.

Чрез реализирането на плана ще се подобрят изискванията за осъществяване на спортно-тренировъчни занимания по футбол за децата от Детско-юношеската школа, както и на мъжкия тим на Марек.

След осъществяването на ремонтните действия, комплексът ще придобие още по-завършен вид, защото към този момент има построен със средства от общинския бюджет натурален терен за тренировки (игрище " Шмиргело " ), а сега се построява изкуствено игрище с осветяване, което се чака да бъде готово доникъде на месец октомври.
 Дунав и Марек не си означиха гол
Дунав и Марек не си означиха гол

Русенци недоволстват от съдията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР