Мащабните вълни от руски ракетни атаки са ежедневие в Украйна

...
Мащабните вълни от руски ракетни атаки са ежедневие в Украйна
Коментари Харесай

Западът трябва да се ангажира повече с помощта за Киев

Мащабните талази от съветски ракетни офанзиви са всекидневие в Украйна в последните седмици. Противникът продължава офанзивата си, която се ускори макар глобите против Русия.

За мнозина тя се е трансформирала във военна стопанска система, съсредоточаваща всички запаси върху бойните дейности. Но Украйна и нейните съдружници се пробват да усилят производството на оръжия.

 
Колкото и да е значим приносът на Германия, той самичък по себе си не е задоволителен, с цел да подсигурява дълготрайната сигурност на Украйна. Затова приканвам нашите съдружници от Европейски Съюз да усилят напъните си в нейна поддръжка.
Олаф Шолц – канцлер на Германия

Това не е единственият проблем за Украйна. Част от към този момент обещаните средства към момента не са преведени. А това е значимо, когато става въпрос за доста скъпи оръжия.

 
Има опасения, че Украйна изчерпва значими ресурси от муниции и отива доста време за попълването им. Има още по-голям проблем, който се състои във обстоятелството, че това съоръжение, изключително при противовъздушната защита, се изразходва доста бързо. Например ракетите „ Пейтриът “, всяка от които коства сред 2 милиона и 4 милиона $.
Ян Лесер – Германски фонд Маршал

Украйна откри доказателства, че Русия е употребила ракети от Северна Корея за пръв път във войната. А от самото ѝ начало – и ирански дронове. Тези страни няма по какъв начин да попаднат под ударите на европейските наказания.

 
Естествено, ние осъждаме всички задгранични доставки на оръжия за Русия. Оръжия, които се употребяват за ликвидиране на украински жители или за атакуване на гражданска инфраструктура.
Петер Стано – представител на Европейска комисия

Опитите да се спре съдействието сред Русия и Северна Корея не са по никакъв начин лесни, защото и двете страни заобикалят западните наказания и на процедура нямат контакти със Запада.

Поради това Европейски Съюз и Съединени американски щати нямат огромни благоприятни условия да предотвратят доставките на оръжия от съдружниците на Русия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР