Мащабните пожари се отразяват пагубно не само на хората, но

...
Мащабните пожари се отразяват пагубно не само на хората, но
Коментари Харесай

Доброволци спасяват оцелели изоставени домашни животни след пожарите

Мащабните пожари се отразяват пагубно освен на хората, само че и на животните.

В допълнение към трагичната загуба на човешки живот при пожарите в Южна Европа, има и различен, доста по-голям брой жертви. Той обаче рядко се отразява от медиите: гибелта на диви и домашни животни, попаднали в клопката на пламъците.

Тази група домашни любимци на улица в квартал, северозападно от Атина, е избавена от доброволци. Това са кучета, котки и даже костенурки. Много от тях са били изоставени, до момента в който стопаните им са били евакуирани или небрежно са избягали от пламъците. Повечето от тях щяха да загинат без човешка интервенция.

На някои места, като Тенерифе, са основани приюти за животни, наранени от евакуацията. Собствениците и домашните любимци споделят пространство, особено пригодено за техните потребности.
Кучетата са малко уплашени, не са в нормалната си среда. Малко се вълнуват, когато видят непознато куче, само че са добре.
притежател на едно от кучетата
Тук нищо не му липсва, популярност Богу, тъй като ние се измъкнахме единствено с дребното, което имахме.
притежател на едно от кучетата

Но да имаш най-хубавия другар на индивида до себе си денонощно може да бъде изтощително. Доброволците знаят това и оказват помощ с каквото могат.

 
Когато притежателите на кучета имат потребност да излязат на открито и не са тук, ние разхождаме кучетата. Така те се разсейват малко и не са затворени тук 24 часа в денонощието.
Андрес Ернандес, доброволец

Тези домашни любимци са имали шанс да избягат. Всяка година горските пожари лишават живота на милиони животни по света, в това число на доста застрашени типове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР