Мащабните инфраструктурни проекти, които с ускорени темпове се реализират във

...
Мащабните инфраструктурни проекти, които с ускорени темпове се реализират във
Коментари Харесай

Съветник: Мащабните инфраструктурни проекти във Варна дългосрочно решават проблеми, трупани с години

Мащабните инфраструктурни планове, които с ускорени темпове се осъществят във Варна, дълготрайно вземат решение проблеми, трупани с години. 

Това разяснява ръководителят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Марица Гърдева на среща с поданици на Аспарухово. Тя напомни, че с изключение на от общинския бюджет и еврофинансиране, вложенията в морската столица стават факт и с голямата поддръжка на държавното управление. 

" Осигурените за града държавни средства са несъизмерими с отпусканите обратно във времето. Това е резултат от положителното взаимоотношение сред локалната и централната власт ", добави Гърдева. 

Тя посочи, че подхванатото създаване на улична мрежа ще облекчи значително трафика от летището, автогарата и гарата към курортите, както и от кварталите към централната градска част. 

" Рекордни са заложените за тази година суми за създаване, ремонт и поддържане на уличната мрежа, само че огромните градски планове няма да усилят данъчната тежест за жителите, каквато е нормалната процедура по света. Данъците във Варна остават без смяна ", уточни общинският консултант.

" Трябва да проявим самообладание и схващане към краткотрайните неудобства, които предизвикват огромните поправки ", прикани Марица Гърдева. По думите й новата инфраструктура ще облекчи трафика, само че и ще облагороди градската среда. " Хиляди тонове боклуци бяха разчистени от региона на " Максуда ", съобщи още тя.

Сред решенията, значими за развиването на транспортните връзки в града, Марица Гърдева означи и идното въвеждане на Синята зона. 

" Организира се и акция за почистване на старите излезли от придвижване коли по улиците ", регистрира общинският консултант в отговор на поставените от жители въпроси.
Като част от огромните старания на общината за по-чист и зелен град тя уточни построяването на втора Морска градина в Аспарухово. 

" Със средства от еврофондовете се обезпечава ремонтът на съществени пътни артерии в региона като ул. " Мара Тасева ", ул. " Първи май " и бул. " Народни будители ". Преобразяването на Аспарухово е в ход, само че посредством плануваните инфраструктурни планове малко по малко се трансформира и образа на всички региони на Варна ", съобщи Гърдева.

Според нея подобряването на градската среда и откриването на нови самолетни линии дава подтик и за развиването на туризма. 

" Приходите от туристическия налог удостоверяват интереса към Варна. По самодейност на кмета Иван Портних се стартираха промени на национално равнище, в следствие от които страната дава минералните извори за ръководство на общините. Това ще разреши на морската столица да разгърне своя капацитет за СПА туризъм ", безапелационна бе Гърдева, която е ръководител на комисията по туризъм към Общински съвет.

Тя означи и значителното нарастване на средствата за обучение. 

"С решение на Общинския съвет, което следва да бъде взето на сесията в петък, ще бъде стартирана процедура за придобиване на държавен терен, върху който да се построи нова постройка на Математическата гимназия. Целта е да се сътвори учебен кампус - концепция, с която поредно се работи за одобряването на Варна като град на знанието. В деен разговор с обществеността се изготвя и наредбата за банкет на първокласниците, тъй че да се усъвършенства учебната мрежа и в същото време регламентът да удовлетворява родителите. Грижата за децата е във фокуса и на общинските политики в региона на опазването на здравето. В новия бюджет са заложени средства за ремонт и инсталация на АГ-болницата, както и за родилното поделение и неонатологията на МБАЛ " Св. Анна ". Ще продължи и финансовото подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми ", изясни Марица Гърдева, като осведоми, че от локалната хазна ще бъде закупена и нова инсталация за Онкоболницата.

В срещата, която се състоя по самодейност на ръководителя на ГЕРБ-Аспарухово и кмет на региона Калина Белмезова, взеха присъединяване и общинските съветници Милена Димова, Надя Георгиева, Иво Иванов, Димитър Колев и Мартин Андонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР