Мащабни ремонти за 175 млн. лева започват във Варна. Ще

...
Мащабни ремонти за 175 млн. лева започват във Варна. Ще
Коментари Харесай

Ремонти за 175 млн. лева започват във Варна

Мащабни поправки за 175 млн. лв. стартират във Варна. Ще бъдат актуализирани над 90 булеварди и улици, 15 междублокови пространства и регионите в обсега на бъдещата „ зелена зона ”, заяви кметът Иван Портних.

„ Една огромна част от тези планове можеха към този момент да бъдат приключени и да сме не запомнили за тях, тъй като бяха с обезпечено финансиране през 2021 година Обективната картина сега е, че няма народен бюджет, имаме осакатени общински бюджети и няма отворени европейски стратегии. Това е макрорамката, само че ще се оправим ”.

Инфлацията и повишението на цените на строителните материали са оскъпили всички планове, добави Портних. Той даде за образец ВиК плана за присъединение към канализационната мрежа на над 14 000 парцела в селищни формирания край града, който към този момент коства с 80 млн. лева

Скоро се чака да бъдат пуснати в употреба 60 нови електрически рейса, с които автопаркът на " Градски превоз " ще бъде съвсем изцяло освежен. Возилата към този момент са паркинга на общинския транспортьор, където са инсталирани и зарядните станции.

Заради бараките на „ Златни пясъци ” общинската администрация е подала два сигнала в Софийска градска прокуратура. Те са за законността на издаването и одобряването на схемите за разполагане на обектите, както за бездействието на РДНСК.

„ Срещу общината е импортиран сигнал от „ Златни пясъци ” АД, само че тоя филм сме го гледали.Плашили са ме и с ген. Атанасов, само че тая тематика няма да бъде решена със закани и напън. Тъжно е, че организациите на архитектите не се включиха по тематиката. Вероятно им е бил оказан напън, тъй като надали адмирират външния тип на бараките и разположението им по тротоарите ”, добави Портних.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР