Мащабна спецоперация в рамките на превантивните мерки за противодействие на

...
Мащабна спецоперация в рамките на превантивните мерки за противодействие на
Коментари Харесай

Над 1 800 човека проверени при спецакция на полицията във Варна

Мащабна спецоперация в границите на превантивните ограничения за противопоставяне на битовата престъпност и застраховане на пътната сигурност се организира на територията на ОДМВР – Варна. Това оповестиха за Varna24.bg от пресцентъра на полицията.

Акцията се е провела през вчерашния ден – 7 февруари, като част от превантивните ограничения за противопоставяне на престъпността, гарантиране на публичния ред, обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони и пътната сигурност. В полицейската интервенция са взели участие чиновници от Районните ръководства във Варна, отделите " Криминална полиция “ и " Икономическа полиция “ в ОДМВР - Варна, браншове " Специализирани полицейски сили “ и " Пътна полиция “, Зонално жандармерийско ръководство, Регионална дирекция по горите, Регионална инспекция за опазване на околната среда, КЗП, Инспекция по труда и ОДБХ.

Обект на инспекция са били разнообразни посоки – престъпна, икономическа престъпност, както и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата от водачи на моторни транспортни средства.

Проверени са общо 1812 индивида, 1234 автомобила, 62 арестувани лица, 49 сборища на престъпно проявени, 19 пункта за изкупуване на боклуци от черни и цветни метали, 49 заложни къщи, 29 автоморги, автосервиза и депа, 31 питейни и увеселителни заведения и 64 търговски обекта. Издирени са 7 лица, оповестени с алена бюлетина. Съставени са 164 акта за определяне на административни нарушавания и  фиша. Разкрити са 14 закононарушения.  Образувани са 5 бързи и 15 досъдебни производства. 

Проверена е комерсиална фабрика за хранителни артикули, в нея са съставени  6 АУАН, формирано е досъдебно произвеждане по чл.350 а.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР