Мащабна спецакция на полицията е била реализирана вчера в Ловешко

...
Мащабна спецакция на полицията е била реализирана вчера в Ловешко
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Ловешко срещу нерегламентиран таксиметров превоз

Мащабна спецакция на полицията е била осъществена през вчерашния ден в Ловешко против престъпността и нерегламентиран таксиметров транспорт на хора. В резултат на нея са били формирани пет досъдебни производства . В интервенцията са се присъединили чиновници от ОДМВР-Ловеч, ДАНС и районните ръководства в региона.

В Тетевен по време на инспекциите при два автомобила , обозначени като таксиметрови, с водачи надлежно на 61 и 47 години е било открито, че правят нерегламентиран транспорт на пасажери, без нужните разрешителни документи за упражняването на подобен тип активност. В РУ-Тетевен са формирани две досъдебни производства по чл.324, ал.1 от Наказателен кодекс.

По време на интервенцията е било формирано и бързо произвеждане против 33-годишен лидер на товарен автомобил , който е управлявал транспортното средство без сложени на него регистрационни табели.

На територията, обслужвана от Районно управление-Троян , е осъществена инспекция на 17 автомобила , осъществяващи таксиметров транспорт на хора. Няма открити данни за закононарушения, само че са формирани 3 акта за административно нарушаване на Наредба 34, за които следва известяван на Областния отдел „ Автомобилна администрация “ в Ловеч.

В Ловеч през вчерашния ден е осъществена инспекция на седем таксиметрови транспортни средства за определяне на водачи, извършващи нерегламентиран транспорт на хора. Установен е случай, при който 32-годишен лидер на таксиметров автомобил транспортира хора, без да има нужните разрешителни документи за подобен тип активност. Образувано е досъдебно произвеждане по член 324, ал.1 от Наказателен кодекс и лицето е арестувано за период до 24 часа.

В рамките на полицейската интервенция на територията на регионалния град са тествани още 41 МПС и 73 лица , като за открити нарушавания са формирани 3 акта и 12 санкции с фиш по ЗДвП. Образувано е и едно бързо произвеждане, откакто за инспекция е спрян товарен автомобил „ Фиат Дукато “ с лидер 40-годишен гражданин на Ловеч и тестът му за опиати осъществена с техническо средство е дала позитивен резултат за приложимост на амфетамин и метамфетамин . Той е арестуван за период до 24 часа.

В Луковит поредно е направена инспекция на три таксиметрови автомобила , с които се е правил транспорт на пасажери. При последвалата инспекция на водачите и документите на транспортните средства е установено, че те реализират публичен транспорт на пасажери, без позволение, регистрация или лиценз, каквито се изискват по нормативен акт. За случаите в РУ-Луковит са формирани три досъдебни производства по член 234г от Наказателен кодекс, а водачите – двама на възраст 47 години и един на 58 години са арестувани за период до 24 часа в локалното районно ръководство.

Работата по случаите продължава под управлението на Районна прокуратура-Ловеч.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР