Мащабна спец акция на ГДБДП във Варна. Разкрити са 12

...
Мащабна спец акция на ГДБДП във Варна. Разкрити са 12
Коментари Харесай

Мащабна спец акция на ГДБДП във Варна


Мащабна познавач акция на ГДБДП във Варна. Разкрити са 12 оранжерии за коноп, арестувани са доста лица. Специализираната полицейска интервенция е ориентирана към неутрализирането на проведена незаконна група, занимаваща се с развъждане на растения от рода на конопа и разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Тя е извършена през вчерашния ден от чиновници на отдел „ Североизточен “ със съдействието на чиновници от бранш БОП – Русе, Плевен, Бургас, Хасково и Стара Загора. Разследването се води в бранш БОП – Варна към отдел „ Североизточен “ при ГДБОП – Министерство на вътрешните работи, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна.

В хода на работата е открита локална незаконна група от седем участника. Те се занимават с развъждането на растения от рода на конопа в построени за тази цел оранжерии от закрит вид, помещаващи се в жилища чартърен. Апартаментите, които са употребявани за незаконната активност, са авансово подбирани от участниците в групата. Водещите критерии са етажа, разположението и съществуването на обзавеждане. Важно изискване е наемодателят да не живее в гр. Варна и рядко да посещава града.

В пространствата се построява характерна електрическа система, система за напояване и система за филтриране на въздуха, обезпечава се подобаваща климатична техника. На някои от местата са открити камери за видеонаблюдение с далечен достъп, за надзор над процеса, както и WiFi модули за надзор на климатичната техника. На един от откритите адреси се употребява методът „ хидропоника “.

В хода на извършената профилирана интервенция, на територията на гр. Варна са открити 12 (дванадесет) висикотехнологично оборудвани оранжерии за развъждане на растения от рода на конопа. Иззети са общо 1014 растения в друг етап на напредък, палатки, вентилатори, отоплителни съоръжения и други спецефични съоръжения, предопределени за осъществяването на незаконната активност.

Иззета е суха тревиста маса, предопределена за разпространяване с общо количество 2964 грама, 14 грама хашиш, четири леки автомобила, както и забележителна сума пари в лв. и евро – 60 390 лв. и 3790 евро.

Задържани са всички седем открити участника в ОПГ, на възраст сред 33 и 34 години, същите не са престъпно проявени. Лицата са привлечени към наказателна отговорност и все още са арестувани за период до 72 часа.

Предстои в съда да бъдат импортирани претенции от прокуратурата за установяване на най - тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на всеки един от тях. Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената незаконна група продължава, под управлението и надзора на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР