Мащабна схема за данъчни измами е разкрита при акция на

...
Мащабна схема за данъчни измами е разкрита при акция на
Коментари Харесай

Измамници ощетили хазната с 6 млн. лв. от нелегална търговия на скъпи коли

Мащабна скица за данъчни измами е разкрита при акция на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и прокуратурата. Схемата се отнася до търговия с първокласни коли и по първична информация е за милиони левове.

В края на предходната седмица е бил претърсен офис на огромен търговец. Там данъчни, антимафиоти и прокурори разкрили данни за огромната скица за измами.

Действията по следствието са извършени в шест града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. Проведени са 23 претърсвания, като в хода на дейностите са открити 7 адреса, които не са били в началото известни на проверяващите.

„ 14 от претърсените адреси са на счетоводни адвокатски фирми. Иззета е огромен по размер документи, компютърни конфигурации, както и огромен брой електронни подписи. Текат разпити по делото ”, посочи заместител основният прокурор Мария Павлова.

Само в границите на последната година е открито, че вредата, която групата е нанесла на държавния бюджет, надвишава 6 млн. лева

Автомобилите са регистрирани отвън страната. Те се внасят от чужбина. 20% Данък добавена стойност не се внасят. Фирмата, която се занимава с това, е куха - тя няма офис, няма чиновници... Колите не са единствено леки, само че и товарни. Стотици скъпи коли са вкарани в страната. 

Според проверяващите става въпрос за скица за отбягване на Данък добавена стойност. Засечен е нерегламентиран оборот от 30 млн. лева, върху който е следвало да се начисли Данък добавена стойност, само че това не е сторено. Схемата включва поредност от кухи компании, приспадащи данъчен заем по Закона за Данък добавена стойност без да имат съображение за това.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР