Мащабна схема за данъчни измами бе разкрита при спецакция на

...
Мащабна схема за данъчни измами бе разкрита при спецакция на
Коментари Харесай

Разбиха схема за данъчни измами: Има нерегламентиран оборот от около 30 000 млн. лв., на който не е начислено ДДС

Мащабна скица за данъчни измами бе разкрита при спецакция на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и прокуратурата.

Схемата се отнася до търговия с първокласни коли - товарни и леки коли от висок клас. Целта ѝ е била отбягване заплащане на Данък добавена стойност за интервала от 2022 до 2023 година

Автомобилите били стотици в границите на една година, съгласно прокуратурата.

" Става въпрос за отбягване на Данък добавена стойност при импорт на първокласни коли. Има проблем при вноса на коли и избягването на данъчния заем. Тази скица е най-мащабната, която успяхме да обезвреждаме досега ", това споделиха на брифинг пред медиите от управлението на Софийска градска прокуратура.

По първични данни се касае за нерегламентиран оборот от към 30 000 млн. лева

„ 14 от претърсените адреси са на счетоводни адвокатски фирми. Иззета е огромен по размер документи, компютърни конфигурации, както и огромен брой електронни подписи. Текат разпити по делото ”, посочи заместител основният прокурор Мария Павлова.

" Иззети са бележници, компютри и са разпитани 28 индивида ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Действията по следствието са извършени в шест града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян.



 

 

 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР