Мащабна полицейска операция на ОДМВР – Бургас за документиране на

...
Мащабна полицейска операция на ОДМВР – Бургас за документиране на
Коментари Харесай

Мащабна акция срещу източване на ДДС: Полиция нахлу в айтоска фирма, ощетила държавата с 2 млн. лв.

Мащабна полицейска интервенция на ОДМВР – Бургас за документиране на незаконната активност на лица, занимаващи се с източване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери, се организира сега на територията на области Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София.

Установено е комерсиално сдружение със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47 годишен български жител, което прави импорт от Република Турция и вътрешно общностни придобивания на огромни количества строителни материали от Гърция, Румъния и други страни от Евросъюза. С цел отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности, горепосочените вътрешно общностни придобивания минават писмено през разнообразни компании „ бушони “, стопанисвани от безимотни лица, а в реалност се разтоварват в хранилища, благосъстоятелност на айтоската компания. 



До момента е установено, че по посочения механизъм единствено от м. април до в този момент фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лева     

Съществуват данни, че с изключение на на занижени стойности внасяните строителни материали / тухли, дървен материал, разнообразни типове желязо и др./ не дават отговор на стандартите на Европейския съюз и могат да основат заплаха при строителството, както на здания, по този начин и на промишлени уреди.

По случая е формирано досъдебно произвеждане при изискванията на необходимост, като провеждането на процесуално-следствени дейности на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР