Мащабна полицейска акция започна тази нощ на територията на Бургаска

...
Мащабна полицейска акция започна тази нощ на територията на Бургаска
Коментари Харесай

Мащабна полицейска акция срещу пияни водачи по Южното Черноморие

Мащабна полицейска акция стартира тази нощ на територията на Бургаска област след жестокия случай в Китен с прегазените от пийнал и дрогиран водач 6 деца. 12 мобилни екипа на КАТ и Охранителна полиция ревизираха водачите за алкохол и опиати.

Бургас

След старта на интервенцията единствено за час служителите на реда задържаха няколко извършители, сред тях и сутеньори с опиати. В полицейското ръководство в Приморско попадна и различен водач. Дрегерът при него регистрира 1,36 промила алкохол. Той твърдеше, че тестът е манипулирана.
Томаш Томов: Аз на процедура не пия алкохол от 5 години и не съм пил, не ми излизаха пробите, само че сега просто се манипулираха.
Полицията ревизираше и за водачи без книжки, крадени коли или лица, оповестени за общодържавно търсене. Когато дрегера регистрира приложимост на алкохол или опиат, служителите на реда наложително вършат подробен обзор на автомобила и постоянно се натъкват на дози с опиат.
ком. Неделчо Рачев- нач. бранш „ Охранителна полиция " ОДМВР-Бургас: Водачът ще бъде арестуван за 24 часа и по случая ще бъде формирано бързо полицейско произвеждане.
Полицейските екипи ревизираха през цялата нощ при Царево, Китен, Приморско, Созопол и Бургас. Общо 250 автомобила бяха спрени за инспекция, а след тестването с дрегер за алкохол и опиати са формирани бързи полицейски производства против 10 извършители. Активните инспекции ще продължат до края на летния туристически сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР