Мащабна полицейска акция е била проведена в Сливен и околността.

...
Мащабна полицейска акция е била проведена в Сливен и околността.
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Сливен и околността: 15 души са задържани

Мащабна полицейска акция е била извършена в Сливен и покрайнината . Тя е обхнала територията на регионалния град, както и Нова Загора, Котел и Твърдица. 

Акцията е била за противопоставяне на наркоразпространението , закононарушенията свързани с противозаконния дърводобив и продажбата на дървесина, изкупуването на черни и цветни метали, инспекции на заложни къщи, за определяне на движимости предмет на закононарушение и контрабанда, нелегално произвеждане, държане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол, надзор по Закона за придвижване по пътищата.

 Полиция
Полиция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Вчера екипи на ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление-Бургас, Търговско дружество НАП-Бургас, РДГ-Сливен и ДГС в Твърдица и Котел са направили голям брой инспекции за определяне на престъпления и откриване на закононарушения. В поделенията на ОДМВР-Сливен са арестувани 15 лица за осъществени закононарушения и съпричастност .

В хода на интервенцията е разкрита кражба на движимости и техника от вила в местността „ Каменка “, благосъстоятелност на 88-годишна жена. Извършителят е задържан- мъж на 28 години от Сливен .

Разкрита е и кражба на 50 метра климатични тръби и други движимости от брачен салон в град Сливен. Извършителят е открит и задържан- мъж на 26 години от град Сливен .

32-годишен престъпно проявен мъж от град Сливен е арестуван за кражба на мобилен телефон „ Huawei Nova 10 “ на стойност 1300 лв. . Откраднатата движимост е открита и приобщена към формираното досъдебно произвеждане.

28-годишен мъж е арестуван за кражба на ел.инструмент от частен имат в село Сотиря.

Задържани са трима мъже от град Сливен за разваляне и заличаване на 360 броя овощни дръвчета праскови от градина в землището на квартал „ Речица “.

В хода на интервенцията са арестувани мъж на 33 години и 54-годишна жена за владеене на наркотични субстанции. При осъществяване на процесуално – следствени дейности в жилището на мъжа в град Сливен е открита и конфискувана суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана . Жената е арестувана в кв. “Надежда “ с 32 дози бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин.

Установен и арестуван е 33-годишен мъж от село Желю челник , който управлявайки трактор е предизвикал материални вреди на стойност към 5200 лв. на оградата на стадиона в село Желю челник.

Образувана е кореспонденция за разпространяване на цигари без бандерол в село Сотиря. Акцизната стока е предадена от жена на 46 години .

41-годишен лидер на лек автомобил „ БМВ “ е заловен да ръководи след приложимост на опиати. Проверката е осъществена от екипи на бранш „ Пътна полиция “ и бранш „ Специални тактически дейности “. Автомобилът е спрян на ул. „ Г.С.Раковски “. Водачът е пробван с техническо средство за приложимост на опиати. Пробата е осъществена място, посочила е позитивен резултат. На лидера и му е публикуван ваучър за здравно проучване. Образувано е досъдебно произвеждане.

По време на интервенцията е спрян за инспекция лек автомобил „ Ауди А8 “, ръководен от мъж на 30 години от град Стара Загора . Водачът е показал неистинско удостоверение за ръководство на МПС- гръцки пример. Образувано е досъдебно произвеждане.

В Твърдица два обекта са запечатани от чиновници на Търговско дружество НАП-Бургас. Обектите са в град Твърдица и са работили като магазини за хранителни артикули без съществуване на фискално устройство . Съставени са протоколи и актове.

Разкрити са две домови обири в град Твърдица и Шивачево. Задържан е 30-годишен мъж за владеене на наркотични субстанции. Образувани са досъдебни производства.

В хода на интервенцията в Нова Загора е открита противозаконна сеч . На път ІІ-66 са спрени две транспортни средства с животинска двигателна сила, натоварени с дърва за огрев, нелегално добити в землището на град Нова Загора, благосъстоятелност на „ Напоителни системи “ ЕАД.

Задържани са двама мъже на 22 и 20 години от новозагорския квартал „ Шести “.
Разкрити са три обири на движимости от елементи домове в град Нова Загора и селата Брястово и Караново.

Незаконно оръжие и муниции са конфискувани при инспекции в частни парцели в град Нова Загора и село Събрано. От парцел, населяван от мъж на 60 години, в кв. “Шести “ са конфискувани нелегално притежавани муниции – ловни патрони.

 Боеприпаси
Боеприпаси. Снимка: ОДМВР-Сливен

От парцел в село Събрано, населяван от мъж на 58 години, са конфискувани нелегално притежавани ловна пушка и газов револвер. По случаите са формирани досъдебни производства, оповестиха още от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР