Мащабна операция бе предприета от служители на МВР на територията

...
Мащабна операция бе предприета от служители на МВР на територията
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите

Мащабна интервенция бе подхваната от чиновници на Министерство на вътрешните работи на територията на редица регионални дирекции. Действията са осъществени под управлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров
Специализирана полицейска акция против пазаруване на гласове бе подхваната на територията на ОДМВР-Варна. Операцията е обхванала общините Провадия, Ветрино и Дългопол. Проверени са хранителни магазини, които оферират артикули на вересия, финансови институции за бързи заеми, заложни къщи, обекти, които оферират дърва за огрев. От три заложни къщи и от търговски обект в малко обитаемо място са конфискувани персонални карти и ксерокопия, тетрадки с имена и суми, посочени дати и проценти,  свидетелства на МПС, чиято благосъстоятелност не дават отговор на лицата, 26 000 лв., за които няма документ от обекта за касова наличност.  Образувани са 3 досъдебни производства по член 167 от Наказателен кодекс.

В хода на акцията, извършена от чиновници на ОДМВР-Сливен,  са подхванати дейности на територията на РУ-Нова Загора, ориентирани против наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни артикули, както и против закононарушения срещу политическите права на жителите. Участваха сили на Икономическа и Криминална полиция, Зонално жандармерийско управление- Бургас, чиновници на РУ-Нова Загора и Национална агенция за приходите. Това е третата интервенция от този вид от началото на месеца. В квартал „ Шести ” на Нова Загора  и  в няколко обитаеми места на общината са тествани магазини, офиси, заложни къщи, частни адреси. Извършен е надзор на лица от престъпния контингент. Обект на инспекция са били подозрения за пазаруване на гласове, формирани са протоколи за предизвестие и са формирани преписки, работата по които тече сега.  Задържани са четирима мъже – трима за владеене на наркотични субстанции и един за ръководство на МПС с сложени регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство.  Икономическа полиция и чиновници на Национална агенция за приходите са направили инспекции в търговски обекти в град Нова Загора и село Съдиево. Инспекциите са за нерегламентирана продажба на акцизни артикули. Установена е нерегламентирана продажба на артикули, обект на авторско право, за което е формирано едно досъдебно произвеждане. Проверени са документи и тетрадки за продажба на артикули на вересия. Екипи на зоналното жандармерийско управление- Бургас са подпомагали работата на полицейските екипи на РУ-Нова Загора при определяне на нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.

При аналогични дейности на територията на ОДМВР – Русе са образувани  две досъдебни производства за развъждане на марихуана, 14 преписки са стартирани по случаи, свързани с противозаконна сеч на дървесина и още една – за записана кражба. Проверени са 487 лица, 376 моторни транспортни средства, формирани са 27 акта и 64 фиша по ЗДвП. Представителите на горските стопанства са издали 15 акта и констативни протоколи. На територията на разнообразни обитаеми места в Русенско полицейските екипи са направили инспекции и на 12 търговски обекта, 8 пункта за търговия с боклуци от черни и цветни метали, 3 заложни къщи, 2 автокъщи, 8 питейни и увеселителни заведения. Полицейските дейности са осъществени от екипи от чиновници на ОДМВР Русе и всички районни ръководства в региона, Зоналното жандармерийско звено в Русе, както и представители на държавните горски стопанства. Целта е застраховане на публичния ред и сигурност, противопоставяне на стандартната престъпност, определяне на търсени лица и моторни транспортни средства, секване на противозаконна комерсиална активност, действия против политическите права на жителите и други.

Полицейски дейности са извършени и на територията на ОДМВР-Враца, ориентирани против наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни артикули, както и против закононарушения срещу политическите права на жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР