Мащабна акция срещу незаконно пристанище в ромския квартал „Победа“ в

...
Мащабна акция срещу незаконно пристанище в ромския квартал „Победа“ в
Коментари Харесай

Акция в Бургас: Институциите проверяват незаконно пристанище в ромския квартал „Победа“

Мащабна акция против нелегално пристанище в ромския квартал „ Победа “ в Бургас се организира през днешния ден. Проверката идва след сигнал за среднощно нахлуване на транспортен съд в Бургаския залив.

Снимка: Лора Стаматис

Жителите на квартала разполагат със свои лодки и плаж, за който даже мнозина бургазлии от по-младото потомство не са подозирали.

Снимка: Лора Стаматис

8 държавни институции ангажирани в инспекцията.

„ Бяхме известени, че тук има нелегално ситуирани лодки. Включително получихме информация за опити на хора с лодки и въжета да се приближат до кораби, които са на рейт в залива на Бургас. Качват се на корабите, лишават предмети, украшения – каквото намерят “, описа Асен Бонджев, регионален шеф на Бургас.

Снимка: Лора Стаматис

Оказва се, че жителите на кв. „ Победа “ нееднократно са влизали в морето с лодки, с цел да стигнат до корабите.

Снимка: Лора Стаматис

„ Качват се, в случай че съумеят. Извършват обири и други действия – проститутки и така нататък Но евентуално предходната седмица, когато е станал този случай, са опитвали неща да откраднат “, изясни Георги Георгиев от „ Пристанищна инфраструктура “.

Снимка: Лора Стаматис

От Изпълнителна Агенция по риболовство и аквакултури са имали информация за противозаконното пристанище, само че до момента не са успявали да уловят в деяние крадците, до момента в който правят набезите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР