Мащабна акция по кръводаряване ще се проведе днес и утре

...
Мащабна акция по кръводаряване ще се проведе днес и утре
Коментари Харесай

Мащабна кръводарителска акция днес и утре във Варна

Мащабна акция по кръводаряване ще се организира през днешния ден и на следващия ден във Варна, напомня Moreto.net.

Кампанията ще се състои на 10 и 11 декември (събота и неделя) от 09:00 до 15:00 ч. в Кръвния център в двора на МБАЛ " Света Анна ".

Инициатор на събитието е организацията " Аз имам вяра и оказвам помощ ", която е известна с благотворителната си акция по събиране на капачки.

" Кръв подари, живот избави " е най-новият ни план от огромни благотворителни събития, а задачата още веднъж е обединяване в името на положителното ", показват уредниците.

В акцията ще се включат и редица сътрудници, които ще обезпечат дарове на всеки, дарил кръв.

Организаторите молят всеки, който има физическа опция и здравословното му положение му разрешава, да подари кръв по време на огромното акция.

" Изключително е скъпо през месец декември да се подари кръв, тъй като предстоят доста празнични дни и за жал по-малко кръводарители, а нуждаещите не понижават ", декларира Владислав Николов - основател и ръководител на " Аз имам вяра и оказвам помощ ".
Той напомня, че от началото на благотворителната акция през 2015 година до през днешния ден са предадени над 241 000 кг капачки и дарени 22 медицински апаратури в помощ на хиляди недоносени бебета и деца.

През 2022 година единствено за 6 месеца са събрани над 260 000 лева, с които е поръчано да бъде създадена първата за Варна и Североизточна България профилирана детска кола за спешна помощ, която ще бъде дарена при започване на идната година.

С новата идея през 2023 година за събирането на 500 000 лева ще бъде помогнато на над 1 000 000 евентуални пациенти, споделя още Николов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР