Мащабен срив на услугата Google Cloud доведе до спиране на

...
Мащабен срив на услугата Google Cloud доведе до спиране на
Коментари Харесай

Мащабен срив на Google Cloud спря няколко популярни сайта

Мащабен срив на услугата Гугъл Cloud докара до прекъсване на работата на няколко известни интернет платформи. Проблемът се прояви във вторник вечерта локално време и продължи към два часа, оповестява Engadget.

Гугъл Cloud е облачна услуга, която обезпечава интернет хостинг за разнообразни компании. Тя се употребява от известни платформи, като измежду засегнатите при настоящия срив са били много от тях.

Сред доказаните уеб сайтове, които са имали проблеми, са Spotify, Discord и Etsy. Те са показвали неточност 404 за несъществуваща страница. Не е имало метод казусът да се заобиколи и да се доближи до уеб страницата.

Гугъл в профил главния проблем относително бързо, само че по-късно беше нужно още известно време до момента в който цялостната функционалност на облачната платформа се възвърне. Малко по-късно Гугъл Cloud се върна към пълноценна работа.

Компанията извърши разбор и разгласява още информация в уеб страницата си. Оказва се, че причина за казуса са били промени във значими настройки за конфигурацията, които обаче не са били отразени от системата. Това е засегнало главните модули на Гугъл Cloud. Сега всичко работи обикновено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР