Мащабен ремонт ще бъде извършен на ДКЦ Чайка“ във Варна.

...
Мащабен ремонт ще бъде извършен на ДКЦ Чайка“ във Варна.
Коментари Харесай

Мащабен ремонт ще бъде извършен на ДКЦ Чайка“ във Варна

 Мащабен ремонт ще бъде осъществен на ДКЦ " Чайка “ във Варна. Това стана ясно на днешното онлайн съвещание на локалния парламент, на което съветниците дадоха единодушието си лечебното заведение да изтегли заем по самодейността JESSICA. Средствата в размер до 1,86 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт, реорганизация и използване на ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост, както и в закупуване на здравно съоръжение.

Кредитът ще бъде гарантиран с ипотека върху две здания – на главната постройка за ДКЦ " Чайка “  и на постройката на бранш " Рентгенова диагностика ". Срокът за усвояването му е до 24 месеца.

Общинският съвет утвърди също отпущането на над 350 000 лева от локалната хазна за покриване на част от отговорностите на Специализираната болница за лекуване на пневмо-фтизиатрични болести. Бившият Тубдиспансер ще получи средствата като целева дотация за погашение на заплати.

Съветниците дадоха също единодушието си Община Варна да кандидатства за европейско финансиране за облагородяване и възстановяване на достъпа до рибарско населено място " Карантината “ и за създаване на морски информативен център. Администрацията приготвя план по процедура " Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличение на синия капацитет “ по Програма за морско дело и риболовство 2014 –2020 година

Рибарско населено място “Карантината " се намира в непосредствена непосредственост до новопостроеното пристанище в едноименната околност. Реализацията на дейностите, заложени в планово предложение, ще надгради и добави работите, изпълнени по европейския план " Модернизация и реорганизация на рибарско пристанище " Карантината “. Предвижда се създаване на алеи, доставка и монтаж на парково съоръжение, обезпечаване на достъп за хора с увреждания. Ще бъде построен информативен център, който ще работи и с деца, с цел да мога те да се срещнат с локалните риболовен занаяти. За отдиха на посетителите ще бъде построено игрище за плажен волейбол.

Максималната дълготрайност за осъществяване на плановото предложение е до 18 месеца. С оглед своевременното пускане на дейностите Община Варна ще обезпечи средства в размер на 470 хиляди лева с Данък добавена стойност от общинския бюджет за застраховане на допустимите разноски, които по-късно ще бъдат възобновени от Програмата за морско дело и риболовство.

С решение на локалния парламент Община Варна ще кандидатства по план " Красива България “ за главен ремонт и реорганизация на площадки за игра в ДГ №2 " Щастливо детство “. Проектното предложение дава опция да бъдат реконструирани и оборудвани четири площадки за игра навън на територията на детското заведение. Бюджетът за осъществяването е в размер на към 155 000 лева Половината от средствата ще бъдат обезпечени по " Красива България “, а другата половина – от общинската хазна. Срокът за подаване на плановото предложение е 6 януари 2021 година Продължителността за осъществяване е до 12 месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР