Мащабен проект на ВиК-Бургас ще се реализира в областта. Стойността

...
Мащабен проект на ВиК-Бургас ще се реализира в областта. Стойността
Коментари Харесай

Воден проект за над 0,5 млрд. лв. в област Бургас

Мащабен план на ВиК-Бургас ще се осъществя в региона. Стойността му е близо 507 милиона лв., а финансирането е от Оперативната стратегия "Околна среда 2014-2020 ". Предвижда се реорганизация на четири пречиствателни станции за отпадъчни води в агломерациите Бургас, Лозенец, Обзор и Царево и създаване на 2 нови - за Карнобат и Свети Влас, оповестиха от пресслужбата на Община Бургас.

За плана станало ясно по време на среща сред заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и кмета на Бургас Димитър Николов. Кметът е декларирал, че Бургас е водеща община по брой санирани здания - 205 от общо 1669 за страната. Той е споделил, че в обновените блокове живеят близо 40 000 души, а направените анкети отчели, че няма семейство без спестени средства за отопление.

Нанков е съобщил, че 112 милиона лв. се влагат в пътната инфраструктура в региона. С 90 милиона лв. от националния бюджет се изграждали и ремонтирали пътища с дължина 61 километра, а с обезпечените от европейските фондове 22 милиона лв. се рехабилитирали прави с дължина 45 километра.

Нанков е уведомил, че до края на месец май ще започва построяването на обхода на Поморие. Това е последният стадий от разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг с вложени още 20 милиона лв. от националния бюджет. През идната седмица ще стартира и ремонтът на сектора от изхода на Бургас в посока квартала "Ветрен " и автомагистрала "Тракия ".

Със средства от Оперативна стратегия "Региони в напредък " предстояла рехабилитация на 33,5 км от третокласния път Айтос - Провадия. Започвала и предстоящата рехабилитацията на обхода на Камено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР