Мащабен логистичен център за съхранение на консумативи и материали за

...
Мащабен логистичен център за съхранение на консумативи и материали за
Коментари Харесай

Полицията разби огромна база за нелегални цигари в Ботевград

Мащабен логистичен център за предпазване на консумативи и материали за произвеждане на незаконни цигари е оголен в Ботевград, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Успешната реализация на Икономическа полиция от ОДМВР-София е в продължение на профилираната полицейска интервенция на антимафиотите от 16 май, при която бе разкрита незаконна фабрика за произвеждане на цигари. Открити бяха съоръжение за производството, както и опаковъчни машини. Капацитетът на машините съгласно първичните оценки е към 100 мастербокса дневно.

В резултат на извършена дейна оперативна работа и осъществен акуратен разбор на добитата информация, чиновниците на ОДМВР-София и РУ-Ботевград откриха през днешния ден огромна по повърхност логистична база, ситуирана в хале в бивше военно отделение в индустриалната зона на Ботевград. Халето се намира на към километър от незаконната фабрика.

Намерени са внушително количество консумативи и материали за нелегално произвеждане на тютюневи произведения - 67 палета с филтри за цигари, 9 палета с празни кашони, 4 палета с топове сиво фолио, 6 палета с топове бяла хартия, 4 палета с найлонови топове, 4 палета с цигарени кутии и три огромни кашона с отрязъци от цигарени кутии.

Процесуално-следствените дейности са осъществени в изискванията на необходимост под директното управление на Софийска окръжна прокуратура и Районна прокуратура-Ботевград.

В хода на първичните дейности по следствието са открити доказателства, че фактическият ползвател на халето е директно обвързван с активността на разрушената преди дни противозаконна фабрика, по отношение на което е и арестуван. Полицейските дейности на място не престават. Продължава и издирването на служащите, които са били ангажирани с производството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР