Машинното гласуване в една от изборните секции във Варна е

...
Машинното гласуване в една от изборните секции във Варна е
Коментари Харесай

Нерегламентиран достъп до една от машините за гласуване във Варна | Машината изписала съобщение „Дневникът е подправен“, преминава се на гласуване с хартиени бюлетини

Машинното гласоподаване в една от изборните секции във Варна е анулирано поради нерегламентиран достъп. След включване на устройството в секция 328 в събота вечер въвеждането му в работа е било прекъснато с изписано на екрана известие „ Дневникът е фалшифициран “. Гласуването в секцията в учебно заведение „ Стоян Михайловски “ във „ Кайсиева градина “ в неделния ден ще се реализира единствено с хартиени бюлетини. Случаят е докладван на ЦИК и следва да бъде предаден на Прокуратурата. Това сподели пред медии ръководителят на РИК Велин Жеков, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Надписът, който е излязъл на екрана, откакто техническо лице се е пробвало да задейства машината, значи, че не може да бъде отворена бюлетината.

След старта на изборния ден проблем се е появил при четири машини във Варна. Той обаче касае по – скоро качеството на принта върху бележките, надъвкване на разписките от принтерните устройства и други. Всички нередности са отстранени от техници и все още машините действат обикновено.

Една секция в болница в Провадия е закрита поради непълен брой гласоподаватели, какъвто се изисква по закон.

Всички останали изборни секции в региона действат обикновено. На много места липсват членове, само че се работи в тази тенденция, уточни Жеков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР