Машинното гласуване в България е въведено, но не е приведено

...
Машинното гласуване в България е въведено, но не е приведено
Коментари Харесай

Машинното гласуване у нас - въведено, но не приведено в действие

Машинното гласоподаване в България е въведено, само че не е приведено в деяние. Под подобен наслов се организира митинг на жители в София, проведен от политическа партия " Мир ".

Въведеното на хартия, само че не и в деяние машинно гласоподаване не се харесва на настоящия политически хайлайф, защото той няма желание да пада от власт, счита ръководителят на " Мир " Симеон Славчев: " Те са подготвени с цената на всичко да се задържат на власт. " Граждани, представители и съидейници на партия " Мир " се събраха да стачкуват в триъгълника на властта в София, защото операциите на изборите у нас не престават, а властта отхвърля да вкара машинното гласоподаване. " Днес, ние, българските жители и родолюбци споделяме СТОП на тези 30 години и на българският преход. Българският преход ще свърши тогава, когато в България бъдат извършени почтени избори и бъде въведено машинното гласоподаване ", беше безапелационен е Славчев.

На митинга беше направено и обяснение на технологията на машинното гласоподаване от инж.Александър Чобанов, началник на Училището по роботика. Нужни са 6-8 месеца софтуерно време за изработването на машините и най-малко 1 месец за доставката.

А присъстващите упражниха алегорично своето право на глас на машина за гласоподаване и се снимаха с машините които бяха конфигурирани от протестиращите. От Политическа партия МИР започват подписка за използването на машинното гласоподаване, в която всеки искащ може да се подпише. Това може да се направи на пл. " Независимост " всеки ден от 10.00 до 20.00 ч.

Инициативата на партия " Мир " бе подкрепена и от деятели на АБВ.

Според Симеон Славчев до идващите постоянни избори през март 2021 година има задоволително време, с цел да се създадат действия за въвеждане на машинно гласоподаване. Днес митингът е кротичък, само че се дава ултиматум на държавното управление.

Симеон Славчев приканва всички българскиграждани, родолюбци, институции и партии да упорстват до момента в който се въведемашинното гласоподаване

Той разгласи претенции на Политическа партия МИР: 1. Незабавно въвеждане на машинното гласоподаване, както е записано в гл.14, разд.3 от Изборния кодекс, признат от Народното събрание. 2. Незабавно да бъде призната поръчка по публичната процедура, посредством която ще бъдат закупени всички машини, които ще бъдат нужни за въвеждане на цялостното машинно гласоподаване във всички предизборни секции в Изборния кодекс, признат от Народното събрание. 3. Незабавно Министерски съвет, Народно събрание и ЦИК да подхващат дейности за машинно гласоподаване за идващите парламентарни избори. 4. Да отпадне текст от чл.212, ал.5 от ИК, който лимитира машинното гласоподаване в изборни секции отвън България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР