Машинното гласуване няма да доведе до забавяне на изборния процес,

...
Машинното гласуване няма да доведе до забавяне на изборния процес,
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Машинното гласуване няма дa доведе до забавяне в секциите

Машинното гласоподаване няма да докара до закъснение на изборния развой, тъй като лишава не повече от 30-40 секунди. Това съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев в изявление в предаването „ Преди всички “ по стратегия Хоризонт по БНР.
Той показа и концепцията на партия МИР за осъществяване на национална осведомителна и обучителна акция, посредством която на практика да бъдат подготвени, осведомени и готови всички български жители за машинното гласоподаване.
" Машинното гласоподаване е първа стъпка към провеждането на почтени избори в България и връщането на нормалността в страната. До в този момент ГЕРБ фалшифицираха и подменяха вота на българските жители на всички типове избори и по този начин се задържаха 12 години на власт. Не инцидентно партия МИР разгласи за своя и за национална идея провеждането на почтени избори в България посредством машинно гласоподаване и смятам за политическа и гражданска победа обстоятелството, че отстояхме и се преборихме за цялостното въвеждане на машинното гласоподаване “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
 Политическа партия МИР: Изцяло машинно гласоподаване и без ръчно писане на протоколи Политическа партия МИР: Изцяло машинно гласоподаване и без ръчно писане на протоколи
Политическа партия МИР предлага да се вкарат промени сред първо и второ четене на Изборния кодекс в Народното събрание, с които да се вкарат напълно...
" Тезата, че машинното гласоподаване ще докара до закъснение в изборните секции е мощно манипулативна и тя занапред ще се употребява от всички партии на статуквото, които ги е боязън от провеждането на почтени избори в България. Политическа партия МИР беше първата политическа мощ, която преди близо 2 години прикани за въвеждането на напълно машинно гласоподаване в България и провежда митинг и палатков лагер пред постройката на Министерският съвет. Само 14 дни след старта на митинга идеята на Политическа партия МИР съумя и държавното управление взе решение в България да се проведат избори посредством машинно гласоподаване. Тогава още организирахме разяснителна и обучителна акция за машинното гласоподаване и направихме един опит - една жена на 75 години гласоподава с същинска машина за гласоподаване и това й лиши тъкмо 40 секунди. Именно това потвърждава манипулативната теза, че машинното гласоподаване се прави за 3 минути, а то става действително за 30 секунди ", беше безапелационен ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Той съобщи, че Политическа партия МИР започва онлайн платформа, в която ще има видео материали по какъв начин се гласоподава машинно, както и директна връзка с специалистите от доброволческата мрежа на Политическа партия МИР, които ще дават отговор на въпроси на жители. Успоредно с това Политическа партия МИР ще организира и практическо образование за машинното гласоподаване, при което специалистите и доброволците на партията ще посетят огромна част от българските общини и посредством действителна машинна за гласоподаване ще обучат на практика българските жители по какъв начин се гласоподава машинно.
" По смисъла на настоящия Изборен кодекс това е функционалност на ЦИК, само че защото не виждаме действителни дейности в тази посока сътворяваме тази онлайн платформа и доброволческа мрежа, с цел да проведем необятна осведомителна и обучителна акция за машинното гласоподаване. Надявам се въпреки всичко ЦИК да свърши своята работа или най-малкото да не саботира активността на доброволческата мрежа на Политическа партия МИР ", съобщи още Симеон Славчев.
Още:

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР