Машините за вота са готови. И софтуерът съществува в ЦИК, складът

...
Машините за вота са готови. И софтуерът съществува в ЦИК, складът
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Нито една партия не бива да стига до гласуване на хартия, иначе ще бъде обвинена в спекулации

" Машините за вота са подготвени. И софтуерът съществува в ЦИК, складът съхранява машините и те са в положително положение. Има обаче една тематика, че нашата страна не може да си разреши да се провали в избори с машини. Нито една партия не би извлякла дял, в случай че машината не тръгне ", разяснява по БТВ специалистът по киберсигурност Ясен Танев.

" 12 000 машини би трябвало да бъдат настроени за съответните избори, хора ще ги приготвят и разпратят. До 10 дни  ако не стартираме да го вършим, изборите с машините ще бъдат в риск. Трябва да се създаде проект за произвеждане на машини, би трябвало да бъдат дозаредени, този развой би трябвало да бъде следен от обществото, с цел да са сигурни гласоподавателите. Не би трябвало да има хартиено гласоподаване, тъй като партията ще бъде упрекната в заобикаляне на изборния кодекс, само че в случай че нямаме машини, ще има гласоподаване на хартия, а това не дава отговор на законовата рамка сега. Ако до 10 дни няма проект и ясна хонограма за деяние, ще стартират спекулации. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР