Машините, с които е преустановено гласуването са 15 за цялата

...
Машините, с които е преустановено гласуването са 15 за цялата
Коментари Харесай

15 машини за гласуване вече не работят

Машините, с които е прекратено гласуването са 15 за цялата страна . ЦИК преглежда още два сигнала - един за Плевен и един за Перник , само че изчакват спомагателна информация по тази причина, че машините на работят, с цел да се вземе дефинитивно решение дали да се премине към хартиено гласоподаване.

Това съобщи заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева първия брифинг в деня  на днешните предварителни парламентарни избори.

Общият брой изборни секции в страната и отвън страната е 12 934. Подвижните секции са 292, в пандизите са формирани 15 изборни секции, в лечебните заведения - 121, отвън страната секциите са 755, секциите с хартия са 3 264. В страната се гласоподава в 2810 секции с хартия, а отвън страната - 454.

Към момента за страната за проблеми с гласуването са подадени 10 сигнала , а 3 от тях са за нарушавания в СИК. Навсякъде в страната и отвън страната СИК работят, изборният ден е открит, увери Матева.

Има и подадени 2 тъжби за предизборна пропаганда и нарушавания - в интернет уеб сайтове .

ЦИК към момента няма данни за изборната интензивност , като в обедните часове ще бъде обявена.
 Избираме 48-ия си парламент онлайн
Избираме 48-ия си парламент

6.2% изборна интензивност към 10 часа

От своя страна представителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че има първи завършили избори в Нова Зеландия и в Австралия . Няма сведения за съществени проблеми в Далечния Изток. В Европа е почнало гласуването на всички места , като част от проблемите са били свързани с неявяването на представителите на секционните изборни комисии или закъснения.

Всички секции в Европа работят, като още не е почнало гласуването в Северна и Южна Америка.

Има проблем от 2-3 места в Турция, че се поддържа връзка на език, друг от българския език. Томов обаче не сподели за кои обитаеми места в Турция става въпрос.
 В 15 секции в Турция изборният ден леко закъсня
В 15 секции в Турция изборният ден леко закъсня

Една машина в регион Одрин не е заработила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР