Машините, на които ще гласуват българите в САЩ, Канада и

...
Машините, на които ще гласуват българите в САЩ, Канада и
Коментари Харесай

301 са секциите в чужбина, в които ще се гласува машинно

Машините, на които ще гласоподават българите в Съединени американски щати, Канада и Англия ще бъдат превозени през днешния ден. Това заяви представителят на Централната изборна комисия Росица Матева. 301 са секциите в чужбина, в които ще се гласоподава машинно. В 238 от тях ще има по 2 машини. Най-много машини ще отпътуват за Турция, оповестява БНР.

Предстои ЦИК да вземе решение по какъв начин ще гласоподават болните от Covid-19 гласоподаватели и техните контактни:

" Обмисляме. Все още решаваме въпроса. Все още нямаме решение. Може би в утрешния ден ще бъде взето. не мога да кажа, само че търсим вид, при който и тези жители да могат да гласоподават ".
 
ЦИК е решила да се броят всички разписки от машинното гласоподаване в секциите по места:  " В методическите инструкции до секционните изборни комисии, в които ще се гласоподава с машини, е записано, че би трябвало да има 100% броене на контролните разписки и съответното приложение, което се попълня, е приложение към методическите инструкции като протокол. Той ще бъде сканиран и оповестен на Интернет страницата на ЦИК дружно с формалния протокол от гласуването ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР