„Машините, които са предвидени за изборите на 14 ноември, са

...
„Машините, които са предвидени за изборите на 14 ноември, са
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Машините за вота на са в един склад със споменатите 228

„ Машините, които са планувани за изборите на 14 ноември, са вкарани в склада на компанията, а тези 228 машини не са вкарани в този склад, както беше оповестено, те са били на обособен прицеп, запечатани в железен резервоар. Оставени са отвън склада в запечатан резервоар, не са вкарани и омешани с останалите машини, които ще се употребяват за изборите “.

Това съобщи пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров по отношение на изказвания на ГЕРБ, че се приготвят изборни операции посредством 228 спомагателни машини, които се съхраняват дружно със закупените за вота устройства

По думите му, съгласно „ Сиела норма “ спомагателните машини са закупени за проби за Албания и Грузия.

Той акцентира, че Централната изборна комисия е известена за това и тя е подала писмо в ДАНС, които са направили инспекция на място и са открити посочените от него условия.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява и инспекциите за пазаруване на гласове за идните избори: „ Резултатите до момента са - към 185 сигнала, формирани 48 досъдебни бързи производства за над 3500 протокола по член 65 от ЗМВР. Различни са методите за пазаруване на гласове или оказване на влияние. Нашите дейности ще продължат, с цел да могат хората да гласоподават умерено и по съвест “.

Петър Тодоров заяви, че има региони, в които се ползва скица за платен избор посредством гласоподаване с преносими секции за гласоподаване: „ Извършват се голям брой инспекции по отношение на истинността на подадените заявки за гласоподаване с преносима урна “.

Относно следствието за строителството на Автомагистрала „ Хемус “, Тодоров сподели: „ Това, което знаем, е, че за лотовете от първи до шести предплатено са раздадени 696 милиона лв.. Ние показахме схемата единствено на лот 5 по създаването на ГДБОП. Такива схеми са вървели и по другите лотове, ние работим и ще потвърдим, че тази скица има повтаряемост във всеки един лот ".

Той даде детайлности и за обстановката при пети лот: „ Паричните преводи са изтеглени кешово от едно лице, което тегли на няколко пъти по милион, милион и половина, без предварителна поръчка, плащайки едни големи такси. поставяйки ги в торбички или каквото е належащо съгласно размера на купюрите, ги е отнесло в незнайна посока. Лицето ни е известно и ще работим да установим къде тъкмо е отнесло тези пари. Дали тези пари са укрити по сейфове, каси, дрешници, или са изнесени по офшорни средства, ние ще създадем всичко допустимо да установим “.

По думите за лотове 7, 8 и 9 освен, че няма техническа документи, само че даже няма обрисувано трасе и заключи, че става дума за голяма незаконна скица.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи изрече очакване прокуратурата да се включи интензивно. Той заяви, че продължава инспекцията по сектора на Автомагистрала „ Хемус “ в региона на Търговище, конфискуван е материал за проби, ратои се дружно с ДНСК, конфискувана е и цялата документи, обвързвана със строителството на автомагистралата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР