Машините, които пътуват по сухоземен път с партньорски микробуси, ще

...
Машините, които пътуват по сухоземен път с партньорски микробуси, ще
Коментари Харесай

МВнР: Без видеонаблюдение на вота в чужбина frognews.bg

Машините, които пътуват по сухоземен път с партньорски микробуси, ще тръгнат по-късно. Кондов увери, че няма мотив за терзания и че най-късно до сряда те ще дойдат. А по-голямата част от хартиените бюлетини към този момент са изпратени.

245 машини се изпращат в чужбина, посочи гостът. " Най-много са в Турция – 97, 36 в Германия, 35 във Англия. Има по една машина във всяка секция ", уточни Кондов.

" Имаме 534 чиновници на държавната администрация, които ще пътуват като представители на страната, препоръчани от министъра на външните работи. Още 203-ма чиновници от нашите дипломатични консулски представителства ще попълнят броя до тези 737 чиновници, които би трябвало да има във всяка една секция, като представители на страната ", акцентира Кондов.

 

Той добави, че е имало задоволително претенденти и са подбрани тези, които имат опит, макар че на места ще има и такива без опит, само че ЦИК ще организира онлайн образование за всички членове на СИК. " Машините се предават по избран път на СИК-овете. Първо, те се оформят като дипломатическо карго, по-късно се доставят до дипломатическите и консулските представителства и по-късно се дават на СИК-овете. В събота те се предават на ръководителя и още един член, или колкото се явят, на СИК, а те имат задължението да ги приберат в помещението, да го запечатат и да имат грижата да е обезпечена сигурността на машините ", изясни Кондов.

 

Той означи, че има няколко неточности, които ще се повторят от предишните избори и даде за образец това, че партиите имат право да назначат свои представители за членове на СИК, което разочарова българите зад граница, тъй като лишават опцията им те да бъдат членове на СИК. Кондов даде насоки по какъв начин да гласоподават българите зад граница: " Трябва да отидат с персонален документ – персонална карта, паспорт или уверение по член 263, че са подали документи за паспорт. Такива удостоверения се издават от нашите дипломатически консулски представителства, те са със фотография ".

 

" В чужбина законът не планува видеонаблюдение, за което сме доста признателни, защото това ужасно щеше да усложни процеса по организацията ", разясни Кондов и добави, че само в Бахрейн е имало известни проблеми с разкриването на секция и няма да има такава. " Има доста далечни - има 5 секции в Австралия, две секции в Нова Зеландия, Ванкувър, Сиатъл, Сао Пауло, Сингапур. В Токио и Осака са най-далечните секции ", посочи Кондов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР