Машините, които не са собственост на ЦИК и няма да

...
Машините, които не са собственост на ЦИК и няма да
Коментари Харесай

МВР: 228 машини на Сиела са дошли с камион, 199 по въздушен път. Устройствата на ЦИК са доставени с воден транспорт през Гърция |

Машините, които не са благосъстоятелност на ЦИК и няма да бъдат употребявани на изборите в неделя, са 427 - 228 плюс 199. Те са доставени по въздух - 150 на 8 ноември, 36 на 4 ноември и 13 - след изборите през април. Всички тези устройства са в склад на " Сиела Норма ", който е запечатан. До края на изборите те няма да излизат оттова. 

Това обявиха от Министерството на вътрешните работи на брифинг за организацията на идните избори в неделя. Стана ясно, че машините са благосъстоятелност на " Сиела Норма ", както и че не са смесени с устройствата, закупени от ЦИК за вота. 

По думите на Директора на Групово дело " Жандармерия " Тодор Гребенаров на 2 ноември по време на съпровода и защитата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " до София " са докарани 3 камиона с 800 машини. На идващия ден са разтоварени два камиона, а третият не е - той е бил с 228, по думите на шефа на " Сиела Норма ". Той добави, че камионът е спрян за инспекция, тъй като водачът е декларирал, че би трябвало да излезе и да отиде до склад на " Сиела ".

Гребенаров уточни, че е известена ЦИК, която е дала инструкции тези 228 да останат в карго центъра до привършване на изборния ден, само че не в склада при другите машини, а на плац.

" Уверявам обществото, че е изключена всякаква опция за злоупотреби с изборите за гласоподаване. Убедени сме, че изборният развой ще протече обикновено ", безапелационен е министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Фирмата " Сиела Норма " е частен стопански индивид. Тя може да търгува с това, с което се занимава и което не опонира на закона. Машините, които са поръчани от ЦИК, са доставени с воден превоз през Гърция. Лично аз съм имал мотив да обсъдя с гръцкия министър на вътрешните работи забавянето на доставката и това беше поради стачка. Обстоятелството, че " Сиела Норма " е закупила и внесла други машини, е бизнес на компанията, а не на страната ", сподели още Рашков.

По думите му, който е закупил тези машини, той би трябвало да дава отговор на въпросите на някои политици, " които се противопоставяха по този начин, че все едно настоящето държавно управление има планове някакви да злоупотребява по отношение на изборния развой. Политически измислици са това, което могат да доведат единствено до едно – до паника в българското общество. Тези машини са импортирани напълно от " Сиела Норма " с въздушен превоз и не са импортирани с останалите машини ". 

Директорът на " Жандармерия " Тодор Гребенаров разгласи, че през днешния ден в 13 ч. първите камиони с машини ще тръгнат за регионалните центрове, а на следващия ден в 6 ч. стартира доставянето на машините за София и София-област. Той добави, че доставката на машини по изборните секции ще е охранявана от полицейски екипи, а откакто комисиите ги получат, изборната секция ще се заключи и ще се охранява от чиновник на Министерство на вътрешните работи. 

От думите му стана ясно, че е направена организация, тъй че в понеделник до 12-12:30 ч. машините да бъдат върнати в логистичния център в София. 

Купуването на гласове - обиски, арести, протоколи за предизвестие

Относно профилираните акции против търговията с избор шефът на Групово дело " Национална полиция " Станимир Станев разгласи, че 2371 са тестваните места, за които има информация, че се купуват гласове. " Общият брой на арестуваните е 38 единствено за седмица. Има и други, те са 642 души. Протоколите за предизвестие са 2707 ", сподели той. 

От своя страна министърът на вътрешните работи съобщи, че арестуваните са над 100.

Между дейностите против пазаруването на гласове, сме направили и други. " Например един кмет от село Тича е арестуван за трафик на мигранти, един общински ръководител от Пазарджик е нанесъл побой на различен член на партията си, дъщерята на претендент за народен представител от Хасково е употребила тапия, с цел да стартира работа в Министерство на правораздаването, в която има меко казано грешки ", съобщи Рашков.

По думите му има забавен запис в Берковица, където началник в общинската администрация е сниман от охранителна камера да раздава пари на други, с цел да заплащат за изборите. 

Трябва да отбележим, че престъпната интензивност във връзка с политическите права на жителите е главно от две партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели още Рашков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР