Машинистът на високоскоростен влак в Южен Китай загина, а осем

...
Машинистът на високоскоростен влак в Южен Китай загина, а осем
Коментари Харесай

Загинал и осем ранени при дерайлиране на високоскоростен влак в Китай


Машинистът на високоскоростен трен в Южен Китай почина, а осем индивида бяха ранени, откакто тази заран два вагона от композицията излязоха от релсите поради кално свлачище, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на държавната телевизия.

Произшествието станало на влизане в тунел в южната провинция Гуейчжоу. Композицията пътувала по постоянно направление към крайбрежния стопански център Гуанчжоу.

Ранените са в устойчиво положение. 136 души са евакуирани от влака в сигурност, заяви китайската телевизия.

Причините за произшествието се проверяват. Свлачищата станаха постоянно събитие в региона поради комбиниране от мощни дъждове и развиването на инфраструктурата в планинските зони, отбелязва АП.

Китай разполага с най-голямата високоскоростна железопътна мрежа в света, с обща дължина на релсите от 40 000 километра, и влакове, движещи се с по над 300 км/ч. Всяка година по нея са транспортирани стотици милиони пасажери, въпреки че потокът понижа доста поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията от КОВИД-19.

Равнището на сигурност на системата като цяло е положително, отбелязва АП. Изключение прави единствено конфликтът през 2011 година на два влака покрай южния град Вънчжоу, който лиши живота на минимум 40 души и провокира публично неодобрение поради явен опит за прикриване на действителните размери на вредите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР