Машинист на метровлак в Ню Йорк загина, след като го

...
Машинист на метровлак в Ню Йорк загина, след като го
Коментари Харесай

Блъснаха машинист пред метро в Ню Йорк, влакът го прегази

Машинист на метровлак в Ню Йорк почина, откакто го блъснаха на релсите и го прегази от трен – последното от поредност набези в публичния превоз в Ню Йорк, които постановиха засилено полицейско наличие в метрото, съобщи БТВ.

Жертвата, която не е разпозната, е била блъсната през вчерашния ден малко преди 19 часа локално време на релсите на метростанция " Източен Харлем ", заяви полицията. Водачът на идващия трен не е могъл да спре и сътрудника му на релсите е умрял.

Заподозрян е 24-годишният Карлтън Макфирсън. Той е задържан по обвиняване за ликвидиране, сподели представител на полицията.

Фаталният случай стана същия ден, когато длъжностни лица от град Ню Йорк оповестиха проект за разполагане на още 800 служители на реда в метрото в града, които да се оправят със обстановките, в които хората не си купуват билети за пътешестване. Макар че чиновниците дефинират това като проблем поради загубата на доходи, те настояват, че тази процедура способства и за атмосферата на безвластие.

" Тонът на законността и реда стартира от турникетите ", съобщи на конференция началникът на нюйоркската полиция Майкъл Кемпър.

Длъжностни лица обявиха, че престъпността в публичния превоз е намаляла с 15% в съпоставяне със същия месец предходната година, само че поредицата престрелки и набези с нож през последните няколко месеца са изплашили доста пасажери.

По-рано този месец губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл разгласи, че изпраща бойци от Националната армия, които да оказват помощ за осъществяването на инцидентни инспекции на багажа на пасажери в метростанциите, напомня Българска телеграфна агенция.

Часове преди конференцията през вчерашния ден, отдадена на проекта за изпращане на повече служители на реда в системата, мъж е бил намушкан неведнъж с нож в метровлак поради спор, обвързван с пушене, заяви полицията. Заподозреният е бил задържан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР