Машини и хартия в секциите с над 300 избиратели. Според

...
Машини и хартия в секциите с над 300 избиратели. Според
Коментари Харесай

Михаил Константинов отрече да има 600 000 недействителни бюлетини

Машини и хартия в секциите с над 300 гласоподаватели. Според президента това обезсмисля напълно закупуването на машините и продължава да бъде причина за деформиране на вота. Мнение по въпроса показаха математиците проф. Михаил Константинов – ръководител на „ Информационно обслужване “, и доцент Димитър Димитров – политолог и член на ЦИК в ефира на Нова тв.

„ В Европа машинно гласоподаване на практика няма и за това има някакви аргументи. Ние ги пренебрегваме и ще си понесем следствията. Целта на то разбъркване е много благородно – да няма хора, които да не могат да упражнят правото си на глас. 30% от българите не са пипали компютър, а машината за гласоподаване е тъкмо това. Общо взето това е концепцията е на смесеното гласуване”, изясни проф. Константинов.

„ Няма по какъв начин технологията да не се промени. Решението да се употребяват машини има към 10 години отминалост. Тогава е имало въодушевление, всички са се надявали да има електронно гласоподаване. Сега към този момент всички знаят, че не е възможно”, сподели той.

" С тези недействителни гласове се вършат доста тежки спекули. Има едни фамозни 600 000 недействителни гласа за 4 типа избори - това са или долни неистини, или непросветеност ", съобщи Константинов.

Те разясниха и държанието на политиците у нас и посланието, което то носи.

„ Много неуспели политици се пробват да обяснят своята неуспешност с някаква външна причина. Малко са хората, които като изгубят, си признават загубата и споделят, е ще опитат още веднъж. Феърплеят не е прочут на политическия терен в България”, съобщи проф. Константинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР