Машинациите на властите и отказът им да регистрират независимите кандидати

...
Машинациите на властите и отказът им да регистрират независимите кандидати
Коментари Харесай

Над 20 000 на митинг в подкрепа на опозицията в Москва

Машинациите на управляващите и отводът им да записват самостоятелните претенденти за присъединяване във вота за депутати в локалния парламент извадиха през днешния ден в Москва хиляди протестиращи в поддръжка на опозицията.

Московската полиция ускори защитата в региона на проспект „ Акад.Сахаров “, десетки чиновници на спецчастите, армията и полицията дежурят по периметъра на оградената територия, където са инсталирани скенери и металдетектори, образуваха се безкрайни опашки. Организатор на протестната акция е Либертарианската партия на Русия, която анонсира, че този протест е за тъждество пред закона и срещу длъжностните закононарушения, съобщи организация Интерфакс. До вечерта беше спряно придвижването на коли в тази част на столицата.



Според формалната информация на полицията участниците в митинга са били не повече от 12 000 души, само че организацията „ Белият брояч “ рапортува за 22 500 души, заяви уеб сайтът „ Медуза “. Цитиран е опозиционният политик Алексей Навални, който сложи ултиматум – в случай че през идната седмица не бъдат регистрирани и позволени до изборите всички претенденти, в събота, на 27 юли митингът ще бъде пред кметството в Москва. ЦИК дефинира това като напън.

По време на демонстрацията са арестувани няколко души, един е със счупена от служители на реда ръка. Организаторите са раздали свирки на протестиращите, с цел да могат да освиркват властта. Тълпите скандираха „ За свободни избори! “, откакто участничка даде концепцията за основаване на единно национално придвижване със същото име.

На 15 и 16 юли районните изборни комисии отхвърлиха регистрация на всички 57 самостоятелни претенденти. На 14 юли в Москва се състоя забранен митинг във формата на всеобща среща на тези претенденти с гласоподаватели. Същия ден участниците разпънаха палатки за нощна стачка, само че полицията разчисти терена пред изборния комитет, арестувани бяха 25 души.

Изборите за членове на Московския градски парламент са планувани за 8 септември. Всички 45 депутати ще бъдат определени от едномандатни региони, гласоподаване по партийни листи няма да има.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР