Машината за приходи на Alphabet се забави за първи път

...
Машината за приходи на Alphabet се забави за първи път
Коментари Харесай

Машината за приходи на Google се забави за първи път в историята на компанията

Машината за доходи на Alphabet се забави за първи път в близо 20-годишната история на компанията, откакто пандемията от ковид и последвалите стопански проблеми накараха рекламодателите да понижат разноските.

Приходите от реклами, които са главният мотор за компанията майка на Гугъл, са достигнали 29,9 милиарда $ през второто тримесечие, което съставлява спад от 8,1% по отношение на същия интервал на предходната година. Това е най-ниското им равнище от третото тримесечие на 2018 година и първият спад на годишна основа. На този декор приходите от рекламни на Фейсбук набъбнаха с 11% на годишна база.

Общите доходи на Alphabet за второто тримесечие възлизaт нa 38,3 милиарда дoлapa, като упованията бяха за доходи от 37,37 милиарда $

Компанията записва облага от 10,13 $ на акция при предстоящи 8,21 $ за акция.

Рекламният бизнес на Гугъл сподели признаци за закъснение още преди пандемията. Приходите на компанията от рекламите на платформата Yotube обаче са нарастнали с 6% до 3,8% милиарда $, а тези от облачната услуга Gооglе Сlоud с 43% до 3,01 милиарда $.

 „ Като цяло се следи инерция при облачния бизнес “, разяснява основният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай. Облачната услуга на Amazon, която е доста по-голяма от тази на Гугъл, регистрира растеж от 29% до 10,8 милиарда $ за тримесечието.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР