Машината за нокаути в лека-тежка категория Артур Бетербиев смля и

...
Машината за нокаути в лека-тежка категория Артур Бетербиев смля и
Коментари Харесай

19 нокаута от 19 мача! Бетербиев смаза и Антъни Ярд+

Машината за нокаути в лека-тежка категория Артур Бетербиев смля и Андъни Ярд. Бетербиев завоюва с нокаут в 8-и рунд отбраната на трите си пояса и сподели още веднъж, че е най-хубавият в дивизията. Това е 19-и нокаут в 19 мача за Бетербиев, който остава непобеден на кръга. Ярд пък губи за трети път в кариерата си.

Боят бе за купите в лека тежка категория на WBC, IBF, WBO. Артур Бетербиев влезе в мача като огромния любимец.. Руснакът състезаващ се под канадски байрак имаше 18 мача и 18 победи в кариерата и трите пояса бяха на неговата сметка. Всичките му 18 победи бяха извоювани с нокаутт. Претендентът Антъни Ярд имаше повече мачове в 10-годишнтата си кариера – 25, от които 23 победи и 2 загуби.

„ Уембли Арина “ се пръскаше по шевовете, като болшинството от публиката бе за локалния любим Ярд.  Британецът започва добре в първи рунд, като сподели експанзия и скорост. Бетербиев не се трогна и последователно стартира да постанова своя съперник.

BETERBIEV IS INCREDIBLE

Yarde’s corner stops the fight
— Spinnin Backfist (@SpinninBackfist)
В първите 3 рунда нещата изглеждаха равностойни. В пети рунд обаче бе разковничето. Първо под дясното око на Ярд се оформи сериозен хематом, който бе сцепен от хората в щаба на британеца. Ярд нанесе мощно дясно кроше в лицето на Бетербиев, което го разклати съществено.

Руснакът обаче натисна в края на рунда и приклещи съперника в ъгъла. Бетербиев нанесе серия тежки удари, в това число доста тежък ъперкът, който съществено разклати Ярд

В шести рунд нещата внезапно започнаха да клонят към Бетебриев, който също получи много рани по лицето. Шампионът обаче правеше по-точните удари. В седми рунд от щаба на Бетербиев му намекнаха, че изостава в резултата и би трябвало да бъде по-агресивен. И това подейства.

Осмият рунд се оказа финален. Макар това да беше най-трудният пердах може би за Бетербиев, руснака стартира да пласира доста тъкмо ударите си в тялото и главата на съперника. Страхотно кроше прати Ярд на земята в нокдаун. Британецът се изправи, само че очевидно не бе насочен какво се случва. Той опита да продължи, само че съдията приключи багра незабавно.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР